Последните 24 часа ни предоставиха поредици от ужасяващи новини и

...
Последните 24 часа ни предоставиха поредици от ужасяващи новини и
Коментари Харесай

Последиците от войната са вече налице в тениса: Турнир в Москва беше отменен

Последните 24 часа ни предоставиха поредици от ужасяващи вести и фрагменти, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи началото на военна интервенция в Донбас в ранните часове на миналия ден. Вече пък има сведения за десетки починали украински бойци от въздушни и ракетни удари, а обстановката ескалира с всяка една минала минута.

Последиците от въпросния боен спор пък към този момент се отразяват и върху нашия обичан спорт, защото преди малко стана ясно, че Чаланджър конкуренцията в Москва въобще няма да се организира. Турнирът трябваше да бъде изигран през идната седмица, само че в формалното изказване на ATP бива упоменато по какъв начин се стига до въпросното решение, с цел да бъде обезпечената сигурността на играчите и към този момент събитието остава без нови дати, тъй че е извънредно евентуално просто да не се състои през календарната година.

Неприятните вести за феновете на съветския тенис не стопират дотук, тъй като е евентуално от обстановката да пострада и ATP 250 конкуренцията в Санкт Петербург. На 23 февруари стана ясно какъв ще бъде графика на шампионатите през втората част от актуалната година, а точно за тогава беше планувано и въпросното съревнование. Организаторите обаче незабавно показаха упоритости да покачат категорията на тяхното събитие, единствено че в този момент изобщо не е ясно дали ще могат да осъществят желанията си.

Due to concerns over player safety and uncertainty related to international travel following the recent escalation of events between Russia and Ukraine, next week’s ATP Challenger tournament in Moscow will not take place as scheduled.
— ATP Challenger Tour (@ATPChallenger)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР