Последни приготовления преди голямото чистене на 16 септември. Знаете тогава

...
Последни приготовления преди голямото чистене на 16 септември. Знаете тогава
Коментари Харесай

„Да изчистим България заедно“: Хиляди чували и ръкавици отпътуваха към доброволците в страната

Последни мерки преди огромното почистване на 16 септември. Знаете тогава е самодейността на bTV – „ Да почистим България дружно “.

Десетки хиляди чували и ръкавици отпътуваха от София към доброволците от цялата страна, които ще се включат в акцията. Талисманът на самодейността Зеленко персонално наблюдава процеса по изпращане на материалите, които ще спомогнат да създадем България по-чиста.

Снимка: Редакторски екип

Министерството на околната среда и водите, които са основен и дълготраен сътрудник на самодейност, за поредна година поддържат „ Да почистим България дружно “, като обезпечават 35 хиляди чифта ръкавици и 40 000 чувала.

Снимка: Редакторски екип

Подкрепата при подготовката на националната акция се обезпечава от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда с даване на чували и ръкавици, които ще се раздават посредством изнесените структури на Министерство на околната среда и водите – Регионалните инспекции по околна среда и водите.

Достъпът до районните депа ще е свободен за всички транспортни средства, които се включват в самодейността на 16 септември.

Снимка: Редакторски екип

„ Отпадъкът ще бъде депониран или сепариран съгласно типа му, с цел да не се получава струпване и акцията да бъде сполучлива “, сподели Илияна Дойчева, шеф дирекция Нефинансови икономически действия.

Частни компании също поддържат самодейността посредством безвъзмездната си активност, съдействайки нужните материали да бъдат доставени и разпределени в разнообразни общини.

Снимка: Редакторски екип

Тази година в България записаните все още терени за разчистване в цялата страна са над 600, а детайлности за локациите може да видите на сайта  dobriatprimer.btv.bg

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР