Посланикът на Украйна във Ватикана разкритикува папа Франциск, който нарече

...
Посланикът на Украйна във Ватикана разкритикува папа Франциск, който нарече
Коментари Харесай

Украйна се ядоса на коментар на папа Франциск за войната

Посланикът на Украйна във Ватикана разкритикува папа Франциск, който назова убитата от кола бомба в Москва Даря Дугина - щерка на изтъкнат съветски ултранационалист, почтена жертва на войната, оповестява " Ройтерс ".

Изключително извънредно е посланиците във Ватикана да насочат рецензии към папата обществено.

Невинните заплащат за войната, съобщи Франциск по-рано през днешния ден на общата си визита и загатна за " това оскъдно момиче, хвърлено във въздуха от бомба под седалката на кола в Москва ".

Русия упрекна украински сътрудници за осъществения атентат - версия, която Киев отхвърля.

Александър Дугин, бащата на Даря, от дълго време се застъпва за обединяването на рускоезичните и други територии в нова Руска империя, която ще включва и Украйна. Даря Дугина беше покровител на концепциите на татко си и сама предложи поддръжка за дейностите на Русия в Украйна.

В Туитър украинският дипломат при Светия трон Андрий Юраш дефинира думите на папата като " разочароващи ".

" Как е допустимо един от идеолозите на съветския империализъм да бъде именуван почтена жертва? Тя беше убита от руснаци ", безапелационен бе той.

Франциск назова войната " полуда ". Той съобщи, че украински и съветски деца са били убити и че " да си сираче, няма народност ".

В своя пост в обществената мрежа Юраш добави, че " не може да се поставят под общ знаменател агресор и жертва, изнасилвач и изнасилен ".

В друга част от изказването си папа Франциск прикани за " съответни стъпки " за преустановяване на войната в Украйна и попречване на риска от нуклеарна злополука в Запорожката атомна електроцентрала.

Франциск приказва в деня, в който Украйна означи своята самостоятелност от руското ръководство през 1991 година и шест месеца след нахлуването на съветските сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР