Посланикът на Русия във Великобритания Андрей Келин не очаква страната

...
Посланикът на Русия във Великобритания Андрей Келин не очаква страната
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон твърди: Москва няма да използва ядрено оръжие в Украйна

Посланикът на Русия във Англия Андрей Келин не чака страната му да употребява нуклеарни оръжия във войната в Украйна, съобщи ДПА.

Съгласно съветските военни правила това може да се случи само, в случай че е застрашено съществуването на Русия, сподели Келин през днешния ден в изявление пред Би Би Си.

" Това няма нищо общо с актуалната интервенция ", добави той. Москва назовава своята инвазия в Украйна " специфична военна интервенция ", отбелязва ДПА.

Посланикът отхвърли опцията президентът Владимир Путин да обмисля нахлуване против Англия с нуклеарни оръжия при положение на разгръщане на спора. Този и други сюжети бяха обществено обсъждани по съветски държавни малките екрани преди няколко седмици.

След като му бяха показани доказателства за съветски военни закононарушения в Украйна, Келин неведнъж отхвърли Москва да носи отговорност за тях.

" Нищо не се случва, няма тела по улицата ", сподели той в отговор на въпрос за зверствата, осъществени в Буча, където бяха открити стотици тела след изтеглянето на съветските военни оттова през април. " Според нас това е изфабрикувано. Това се употребява просто за спиране на договарянията ", сподели Келин.

По време на изявлението съветският дипломат също по този начин неведнъж упрекна украинските сили в ликвидиране на цивилни в Донбас, в източната част на страната.

На този декор съгласно новия отчет на английското военно разузнаване Русия фабрикува версии за войната в Украйна, с цел да обърка разбирането на обществеността за спора, съобщи ДПА, осведоми Българска телеграфна агенция.

Москва е демонстрирала, " че е подготвена да употребява международната продоволствена сигурност като инструмент за личните си политически цели, като по-късно се показва като рационален участник и упреква Запада за каквито и да било провали ", съобщи през днешния ден английското министерство на защитата, представяйки своята разследваща оценка за войната в Украйна.

Министерството уточни случай, при който Русия преди няколко дни прикани Украйна да разминира пристанището на Одеса в Черно море, с цел да могат кораби с храни да минават безвредно. Но самата Русия блокира износа на пшеница от украински пристанища. Според Лондон този случай илюстрира " основен принцип на актуалната съветска тактика за изпращане на послания: показване на различни версии на събитията, какъв брой и да са неубедителни те, с цел да бъде по-трудно на аудиторията да разбере какво се случва ".

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари английското министерство на защитата постоянно разгласява разследваща оценка на обстановката. Москва упреква Лондон, че организира целенасочена акция за дезинформация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР