Посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че действията

...
Посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че действията
Коментари Харесай

Посланикът на Русия в САЩ: Белият дом е готов да воюва до последния украинец

Посланикът на Русия във Вашингтон Анатолий Антонов съобщи, че дейностите на управляващите в Съединени американски щати са ориентирани към задържане на съветската спецоперация в Украйна, което употребяват като " боен таран " срещу Москва.

Така Антонов разяснява информацията, че Белият дом е изискал от Конгреса да утвърди в допълнение финансиране за оръжейните доставки за Киев.

" Според медиите, Белият дом желае от Конгреса в допълнение финансиране за обезпечаване на непрестанен поток от воърожения за Украйна. И това в случай, че досегашната помощ на администрацията е над 4 млрд $. Може би е по-добре да се употребяват тези средства за елементарните американци, върху които се стовари рекордна инфлация? ", пита Антонов.

" Очевидно е, че зад тези дейности на Вашингтон стои стремежът непременно да бъде арестувана съветската специфична интервенция, с цел да се нанесе оптималната щета на Русия и да се води война до последния украинец. Съединени американски щати желаят да запазят огнище на неустойчивост в Европа и по този метод да сплотят към себе си западните съдружници, с цел да удържат позициите на Вашингтон на международната сцена. И все пак светът върви към многополярност. Този факт не може да бъде пренебрегнат ", разяснява още Анатолий Антонов.

" Конфликтът в Украйна и обликът на Русия като външна опасност се експлоатира интензивно от ръководещите кръгове, с цел да се отвлече вниманието на гласоподавателите от личните провали на държавното ръководство и възходящите политически и социално-икономически проблеми в Съединени американски щати, изяснява посланикът.

" Всичко това навежда на мисълта, че укаинският спор беше съзнателно предизвикан от Запада. Използват прилежащата ни страна като боен таран срещу нас. Русия няма да разреши да бъде сложена на колене. Илюзорните западни планове останаха в предишното. Крайно време е това да бъде разбрано и да се почитат съветските национални ползи ", безапелационен е Антонов.

" Подчертавам, че нашата специфична военна интервенция не е ориентирана против украинците. Основните цели са: отбрана на ДНР и ЛНР, безпристрастен и безядрен статут на Украйна, демилитаризация и денацификация на тази република. За нашата национална сигурност е значимо да отстраним заканите, идмащи от украинска територия поради нейното " асимилиране " от НАТО. Стоящите пред нас задания ще бъда изпълнени в цялостен размер ", приключва Анатолий Антонов.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР