Пощенска марка бе валидирана в сградата на Националната астрономическа обсерватория

...
Пощенска марка бе валидирана в сградата на Националната астрономическа обсерватория
Коментари Харесай

Валидираха пощенска марка по повод 550-годишнината от рождението на Николай Коперник

Пощенска марка бе валидирана в постройката на Националната астрономическа обсерватория с планетариум " Николай Коперник “ във Варна от кмета Иван Портних, шефът на обсерваторията Свежина Димитрова и Елена Белчева, основен експерт в Регионалното ръководство на " Български пощи “.

Така бе даден самобитен старт на редица събития през месец май, отдадени на 550-та годишнина от рождението на патрона на астрономическата обсерватория и планетариум - Николай Коперник, 55-та годишнина от откриването на астрономическия комплекс и 60 години астрономия във Варна. 

" Поздравявам шефа на обсерваторията Свежина Димитрова и нейния екип за голямата сила, за всеотдайността и любовта, с които разсънват любознанието на нашите деца към науката и Космоса. Гордеем се с достиженията на варненските възпитаници от интернационалните астрономически конгреси, на които по традиция те печелят златните оценки!  Желая здраве и триумфи на всички! И дано по-често гледаме към звездите ", съобщи кметът Иван Портних.

Марката е в тираж от 4 800 бройки, с номинална стойност 2,7 лв.. Тя е дело на Красимир Андреев. По случай годишнината Обсерваторията показва и сбирка на филателиста Доно Цветков със заглавие " Човекът, който спря Слънцето ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР