Пореден жест на съпричастност към малките бежанци от Украйна. Учители

...
Пореден жест на съпричастност към малките бежанци от Украйна. Учители
Коментари Харесай

В помощ на малките бежанци: Рисуване, танци и фотография за украинчетата у нас


Пореден жест на съпричастност към дребните бежанци от Украйна. Учители от общинския детски комплекс във Варна ще водят разнообразни занимания в три хотела в курорта Златни пясъци.

Вяра Лавановна идва от Николаев дружно с внука си и снаха си. Момчето е с аутизъм и се нуждае от специфични грижи. „ В Украйна посещавахме център за рехабилитация и това, което в този момент е проведено тук е просто отлично. Много сме благодарни”, споделя тя.

По 2 часа всеки работен ден 13 учители от общинския комплекс ще управляват разнообразни занимания за децата – приложни изкуства, изобразяване, национални танци, снимка.



“Забелязах, че като пристигнаха първите деца първоначално бяха безмълвни, бяха обезпокоени, не говореха. Но като минаха 15-20 минути и по сред си започнаха да говорят”, споделя учителят по изобразяване Йорданка Аргирова.

„ Нашата цел не е толкоз децата да нарисуват велики неща или да сътворят, едвам поддържат връзка, да бъдат дружно и да се откъснат от това, което преживяват”, изясни Монка Николова, шеф на ОДК – Варна.

Заниманията са отворени за всички украинчета, които пожелаят да ги посещават.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР