Словашкият премиер Роберт Фицо, който вчера беше тежко ранен при

...
Словашкият премиер Роберт Фицо, който вчера беше тежко ранен при
Коментари Харесай

Словашкият премиер Роберт Фицо е дошъл в съзнание

Словашкият министър председател Роберт Фицо , който през вчерашния ден беше тежко ранен при опит за ликвидиране, е дошъл в схващане след интервенция, траяла няколко часа, оповестиха локални медии, представени от ДПА.

По-рано предходната вечер по публична информация е имало заплаха за живота на 59-годишния политик. Оттогава няма ново изказване или обяснение от държавното управление, предава Българска телеграфна агенция.

Порталът Aktuality оповестява, че Фицо е в устойчиво положение.

 Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО) 5 мин. Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО)  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  Захарова: Русия ще третира всички задгранични наемници и оръжия в Украйна като военни цели 4 мин. Захарова: Русия ще третира всички задгранични наемници и оръжия в Украйна като военни цели  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)  Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО) 5 мин. Стреляха по словашкия министър председател Роберт Фицо, с заплаха за живота е (СНИМКИ и ВИДЕО)  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  Проект за 50 млн. лева: Част от бул. 2 мин. Проект за 50 млн. лева: Част от бул. " Стамболийски " в София става пешеходен, пускат трамвай  Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът 2 мин. Катастрофата с мощен джип в Пловдив: Стана ясно карал ли е пийнал водачът  Захарова: Русия ще третира всички задгранични наемници и оръжия в Украйна като военни цели 4 мин. Захарова: Русия ще третира всички задгранични наемници и оръжия в Украйна като военни цели  Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО) 3 мин. Морето е в заплаха: 30 яхти изгоряха на пристанище в Хърватия (СНИМКИ и ВИДЕО)

Министърът на вътрешните работи Матуш Шутай Ешток добави, че убийството на премиера е офанзива против самата народна власт.

„ Искам да прикани обществото, публицистите и всички политици да спрат да насаждат ненавист. Искам да прикани всички жители, които след този невиждан акт, които насаждат ненавист, да спрат неотложно “, прикани вътрешният министър.

Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане. Накрая е излязъл един радикализиран човек, разяснява той

„ Здравословното положение на премиера към момента е сериозно, той към момента е в операционната и имам вяра, че всичко ще мине добре. Стискам палци и искам доста сили освен на него, само че и на медицинския личен състав, който в действителност се бори за живота му в тези моменти “, сподели министърът на опазването на здравето на Словакия Зузана Долинкова, написа TV Markiza.

В изявление за английската Би Би Си вицепремиерът Томаш Тараба сподели, че по негова информация интервенцията е предходна добре и Фицо към този момент не е с заплаха за живота.

Следете развиването на тематиката в нашия онлайн репортаж

Той изясни още, че един патрон е минал през стомаха на премиера, а различен е попаднал в ставата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР