Понякога, особено докато е още малко, кучето лае без причина,

...
Понякога, особено докато е още малко, кучето лае без причина,
Коментари Харесай

Кучето ми лае без причина - как да се справя?

Понякога, изключително до момента в който е още малко, кучето лае без причина, забележима за стопаните му. Ако вкъщи има деца или пък възрастни съседи, това би било проблем. Разбира се, непрестанният лай би могъл да разгневи и вас. Това несъмнено не е нещо, от което имате потребност след изтощителен работен ден. Е, има метод да се справите с лаещото куче.

Не е елементарно да обясните на приятелчето си, че безпричинният лай не е нужен. Процесът по отучването му не е по никакъв начин елементарен. Ще са ви нужни 2 неща: безгранично самообладание и торба с обичаните кучешки лакомства на вашия любим. Ако упражнявате интензивно, бихте могли да се справите с лаенето до два месеца.

Дресировката на кучето е доста значима, тъй като не са малко случаите, в които самите стопани са отговорни както за безпричинният лай, по този начин и за неверно държание на кучето.

Що се отнася до първото, щом кучето стартира да лае, реакцията на стопанинът му се показва в глезене и то мисли, че прави нещо хубаво. Освен глезене, би могла да последва премия или бурна игра. Това са обичаните неща на едно куче, тъй че то ще лае всякога, когато ги желае.

Когато кучето лае без причина, не би трябвало да го поощрявате. Правете го, единствено когато за лаят има мотив, с цел да се научи да го управлява. То би трябвало да лае, когато в близост дебне заплаха, недоброжелатели или щом се радва да види стопанина си.

Обучението му би могло да премине с две команди: Мълчи и Глас.

 Тренирайте кучето да не лае

Важно е да употребявате тъкмо тези думи. Що се отнася до първата команда, изчакайте кучето да престане на лае и строго да кажете думата. Веднага по-късно му дайте лакомство, с цел да разберете, че това е вярното нещо, което би трябвало да прави.

Възможно е изначало любимецът ви да не схване командите, само че по тази причина казахме, че би трябвало да се заредите с самообладание. Не се отхвърляйте, проявете воля. Има породи кучета, при които дресировката протича по-лесно, а при други – по-бавно.

Важно е да бъдете непрекъснати и настоятелни. До 1-2 месеца ще забележите, че кучето ви стартира да възприема това, което му казвате. Покажете му, че може да разчита на вас, а то ще ви покаже, че и вие може да му имате доверие.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР