Понякога дори дерматолозите се изправят пред проблемно акне, което се

...
Понякога дори дерматолозите се изправят пред проблемно акне, което се
Коментари Харесай

Когато и на дерматолозите им се наложи да се справят с акнето

Понякога даже кожните лекари се изправят пред проблематично акне, което се оказва същински препъни камък за професионалните им знания. И макар че боравят и изписват доста лекарства, с които страдащите от този проблем да го третират, кожните експерти са разкрили и няколко различни метода за справяне с пъпките.

Оказва се, че едни от най-хубавите акне-бойци са в... кухнята.

Мед

 Снимка 318436

Заради антимикробните му свойства, медът може да бъде употребен като маска за лице или да бъде нанесен върху друга избрана проблематична зона. Важно е преди процедурата лицето да бъде измито и добре подсушено. Така кожата ще бъде хидратирана.

Лед

 Снимка 318437

За бързо деяние и резултат пробвайте да приложите кубче лед непосредствено върху пъпката за не повече от минута. Това ще ограничи притока на кръв и ще се понижи зачервяването и подуването.

Чай от мента

 Снимка 318438

Към утринната закуска прибавете чаша чай от мента. Доста елементарно и прелестно решение на казуса. Изследване в дерматологична болница в Чикаго е посочило, че пиенето на две чаши на ден оказва помощ при битката с хормоналното акне.

Покрийте с лепенка

Независимо дали употребявате мед, или някой различен медикамент, добре е след, като ги нанесете върху проблематичната зона, да сложите от горната страна лепенка. Освен че ще подкрепи и действието на мазилото, тя ще предотврати и разнасянето му по облеклата и чаршафите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР