Понеже г-жа Нинова, която се явява министър на икономиката, но

...
Понеже г-жа Нинова, която се явява министър на икономиката, но
Коментари Харесай

Създател на Българска фондова борса: Корнелия Нинова не разбира как работи реалната икономика

" Понеже госпожа Нинова, която се явява министър на стопанската система, само че очевидно няма схващане за това по какъв начин работи действителната стопанска система, може ли някой да й съобщи, че самодейността с таблата с цените е ПЪЛНА и ТОТАЛНА нелепост. "   Това показва във Facebook икономистът Виктор Папазов, основател на Българска фондова борса.

Припомняме, че електронно табло пред Министерството на стопанската система и промишлеността ще демонстрира всеки ден цените на едро на главните храни. Идеята е на вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова, която по този метод счита да пребори " спекулата ".

Папазов показва аргументите за несъгласието си с концепцията на Нинова, както и вероятните решения съгласно него.

Ето какво още написа той:

1. Цените се подвигат тъй като цените на силата порастват. А, цените на силата порастват, тъй като ние като идиоти, изпълняваме кретенските регулации на бюрократите от Брюксел. Решенията на този въпрос са относително елементарни, само че желаят храброст и самостоятелност, каквито качества, компрадорското държавно управление няма. Все отново те са:

- прекъсване на износа на на ниска цена ток за чужбина и пренасочването му за вътрешно ползване. Няма потребност да питате Брюксел, дали би трябвало да спасявате личния си народ. Все още ние ви избираме, а не те.

- цените на газта се вземат решение, като хванете първия аероплан и отивате в Москва и подпишете дълготраен (поне 15 години) контракт за импорт на газ, като цената е обвързана с цената на петрола, която също се дефинира пазарно, а не с цените на малоумните спот газови пазари в Европа. И за това е належащо държавническо мислене. Знам, че го нямате.

2. Цените на храните се подвигат, тъй като 80% от храните на българския пазар са импорт. Като се пробвате да ограничите повишението на цените на локалните производители, вие в действителност ги убивате, тъй като те не могат да компенсират нарастването на цените на силата, което е по ваша виновност. Така ни вършиме изцяло подвластни от вноса и увеличавате облагите на огромните корпорации и вериги, които с наслада ни дават нови заеми (въже) с които да се обесим дългово.
Нинова: Ежедневно ще разгласяваме на електронното табло пред Министерството на стопанската система и промишлеността цените на главните храни
Министерството на стопанската система и промишлеността, в чийто сектор са Стокови тържища и борси, от през днешния ден афишира на електронно табло пред сградат...
Прочети повече
3. За да решите въпроса с цените на храните и локалното произвеждане, хващате от Москва самолета за Брюксел и им заявявате, че или ще дават на българските производители на храни (не единствено на зърно), а точно месо, мляко и други същите дотации като на френските или немските или ние ще въведем вносни мита, с цел да изравним изискванията. Не ми казвайте, че не може. Може, в случай че ви стиска и сте българи.

Това е в резюме.

Знам, че няма да го извършите и ви звучи като разкол.

Знам, че не ви пука, тъй като на вас ви е топло и решето.

Е, не се учудвайте тогава, в случай че след някой месец, хората ви пометат. "

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР