Поне на повърхността товарът на кораба Вера Су, заседнал в

...
Поне на повърхността товарът на кораба Вера Су, заседнал в
Коментари Харесай

Товарът на повърхността на заседналия кораб Вера Су е втечнен

Поне на повърхността товарът на кораба " Вера Су ", затънал в скалите край предпазената околност Яйлата, е в течна консистенция. Това заяви заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров пред публицистите, предава Българска телеграфна агенция.

По думите му усещането му е образно - видял е това през отворения люк на така наречен хамбар, в който е амониевата селитра. Димитров посочи, че не може да разяснява цялото положение на товара.

" Най-вероятно има отчасти приключване на течната секта в морето ", сподели заместник-министърът в отговор на въпрос за повишените стойности на азот във взетите проби от морските води.

Петър Димитров добави, че течната торова консистенция ще бъде изтеглена с обезпечените баржи от Европейската организация за морска сигурност, всяка от които има помпа. После уреята ще бъде претрупана във вътрешността в морето на танкер.

" Ако целият товар се окаже полутечен, по-лесно ще бъде претрупан ", разясни още Петър Димитров, само че без да се ангажира за какъв брой дни това може да стане.

Заместник-министърът съобщи, че не може да се приказва за риск за околната среда и добави, че ситуацията се следи.

В региона през днешния ден на борда на гранично-полицейски катер е и министърът на околната среда и водите Асен Личев, който инспектира интервенцията с плавателния съд.

Втори ден продължава интервенцията за разтоварване и евакуиране на заседналия товарен транспортен съд под панамски байрак. Край плавателния съд е провлачена платформа, която ще обезпечава претоварването на уреята.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР