Ползите от ябълките са безспорни и добре познати на всички.

...
Ползите от ябълките са безспорни и добре познати на всички.
Коментари Харесай

Алергия към ябълки

Ползите от ябълките са безспорни и добре познати на всички. Към многото достолепия на плода е и фактът, че той не се числи към алергените, които са постоянно срещани.

На въпроса има ли алергия към ябълки, отговорът е категоричен - към всеки хранителен артикул се появяват алергични реакции, а това значи и към ябълки.

На тези, които са предразположени към алергични реакции към плодове, се предлага да измият добре ябълката с домакинска четка и да се подсуши по-късно, а може напряко да се в профил кората на плода, въпреки че в него има доста витамини.

За инспекция за алергия първо се пробва малко парче от нея и в случай че до един час не се прояви някаква реакция, може да се употребява умерено от бебето или дребното дете под форма на каша.

Алергия към ябълки се демонстрира най-често в цяло семейство. Наследственият фактор за такава реакция е доста мощен и вероятността да се прояви в идващото потомство е цели 50 %. Причини за демонстрация на алергия са:

- реакция към пигмента в плода;

- като последица от реакцията към цветния прашец от дървото при цъфтежа;

- реакция към отрови, появили се поради погрешно предпазване на плода;

- обработка с химикали за по-дълго запазване;

- индивидуална непоносимост;

- използване на дюли или круши.

 аргументи за алергия към ябълки

Симптомите при алергия обгръщат кожата, дишането и храносмилателната система. Зачервяването и петната по кожата 1 час след консумация на плода, подутините, усложненията в дишането, диарията, болките и повръщането, появяването на уязвимост и пристъп са прояви на алергичната реакция. При другите типове ябълки деянията на алергия са по-силни или по-слаби, като алергията към зелени ябълки се демонстрира по-често.

Алергиите нормално се демонстрират още в детска и бебешка възраст при зареждане на децата с този плод, по тази причина е нужно да се стартира деликатното му прибавяне към детското меню.

Лечението на алергията зависи от силата на признаците. Трябва да се знае, че при топлинна обработка алергиите са доста по-слаби или изцяло отсъстват. Затова печените ябълки, приготвени на пара или като компот са по-добър вид за начало на потреблението на плода. Лекарствата, които се употребяват са:

- инжектиране на епинефрин;

- прием на антихистамини;

- кортикостероиди;

- използване на бронходилататор за облекчение на дишането.

Като предварителна защита се предлага оптимално дълго хранене на бебето с майчина кърма, бърз достъп до алерголог при към този момент открита алергия, потребление на имуномодулатори за подсилване отбраната на организма.

Установяването на алергия към ябълки се прави посредством кръвен тест и след това се минава към самостоятелно лекуване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР