Ползи от цвеклото за вашето здраве и красота. Включете този

...
Ползи от цвеклото за вашето здраве и красота. Включете този
Коментари Харесай

Ето защо цвеклото трябва да присъства по-често на масата ни

Ползи от цвеклото за вашето здраве и хубост. Включете този зарзават в менюто си, в случай че към този момент не сте го създали!

Цвеклото има невероятни резултати върху нашето здраве. Ето за какво е доста тъпо, че то не участва на трапезата ни толкоз постоянно. Знаете ли, че цвеклото може да помогне по-добре от хапчетата при доста здравословни проблеми?

Ползи от цвеклото за здравето:

– Бори се с рака – сокът от цвекло се предлага освен като ефикасна профилактика на рака, само че и като поддържащо лекуване в процеса на химиотерапия и последващото възобновяване. Препоръчително е да пиете 1 чаша сок от цвекло най-малко два пъти седмично.
– Има удобен резултат при храносмилателни проблеми и способства за вярната функционалност на жлъчния мехур.
– Подобрява положението на косата, ноктите и кожата. Предотвратява появяването на бръчки и придава на кожата разтегливост.
– Лекува атеросклероза – благоприятства здравето на кръвоносните съдове и артериите, покачва тяхната разтегливост и проходимост.
– Помага при инфектиране на пикочните пътища – има диуретичен резултат.
– Има обезболяващ резултат – работи против болежка.

Има удобен резултат върху сърцето и кръвоносните съдове – съставът на цвеклото укрепва стените на кръвоносните съдове и артериите в тялото ни, усъвършенства тяхната проходимост и подтиква производството на хемоглобин.Според изследвания, оказва помощ при депресивно въодушевление, усъвършенства концентрацията и оказва помощ в битката с безсънието, породено от напрежение и стрес.Укрепва защитните сили на организма и освобождава организма от нездравословни субстанции.Бори се с хроничната отмалялост. Помага при изтощени очи и усъвършенства зрението. Може даже да облекчи главоболието, породено от несъразмерна отмалялост на очите.Подобрява вярното потребление на протеините в организма.Помага в битката с алергиите и микозите.Понижава кръвното налягане. За хора, страдащи от високо кръвно налягане, се предлага постоянна консумация на цвекло.

Цвеклото съдържа набор от неповторими микроелементи, които няма да намерим на никое място другаде в тази композиция. Богато е на йод – значим при лекуването на болести на щитовидната жлеза.

В допълнение към горните обстоятелства, цвеклото е богато на витамини С и Е, съдържа желязо, магнезий, цинк и калий. Поради високото наличие на фолиева киселина, цвеклото е чудесно за бременни дами – съставът му има удобен резултат върху безупречното развиване на плода.

Пригответе си вкусна салата от алено цвекло.

Съставки:
600 г сурово цвекло
4 скилидки чесън
80 мл олио

Вижте още: Красив модел плетка

За маринатата:
3 с. л. оцет
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. черен пипер

Приготвяне:
Нарежете на ситно чесъна, настържете измитото и обелено цвекло на ренде. За да приготвите маринатата, смесете всички съставки. Добавете цвеклото и чесъна в купата дружно с маринатата и разбъркайте. Оставете олиото да заври и залейте цвеклото, разбъркайте и оставете салатата да престои най-малко 3 часа.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР