И тази година Музеят по история на медицината ще се

...
И тази година Музеят по история на медицината ще се
Коментари Харесай

Музеят по история на медицината във Варна се включва в Нощта на музеите

И тази година Музеят по история на медицината ще се включи в Нощта на музеите. Медицински  университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна и Сдружение „ Музей за история на медицината – Варна “ канят жителите и гостите на морската столица да прегледат богатата и неповторима експозиция и да станат част от квалифицираните изненади на 18 май 2024 година Посетителите ще имат опция да участват на демонстрации и опити, готови от учени и студенти на Медицински университет – Варна.

Откриването на събитието ще е сред 18:00–18:30 ч, с музикално осъществяване от Александър Петров и осъществяване на студентски мажоретен състав към МУ-Варна с началник Галина Дикова. От 18:30 до 19:00 ч – „ Анатомията на индивида – сред скалпела, пинсетата и мишката “. Д-р Радослав Спасов ще показа едно пътешестване сред измеренията на класическата анатомична просвета „ с нож и пинсета “ и виртуалния свят, в който ни се разкриват нови благоприятни условия за проучване на устройството на човешкото тяло.

В 20:00 часа студенти и преподаватели от Катедра „ Химия “ на МУ-Варна ще изнесат „ Шоуто на химиците “ – ефектни демонстрации на химически реакции и опити.

Последният вход на група за посещаване ще бъде в 23:00 часа.

Адресът е ул. „ Параскева Николау “ 7.

Европейската нощ на музеите се провежда под патронажа на Съвета на Европа, ЮНЕСКО и Международния музеен съвет (ICOM). В самодейността се включват над 4000 музеи и галерии от 40 европейски страни. На 18 май 2024 във Варна в Европейската Нощ на музеите ще се включат музеи, галерии, креативен и различни пространства за изкуство и просвета. Подробната стратегия на събитията може да бъде проследена в уеб страницата varnanight.bg, както и на Facebook страницата на варненската Нощ. Събитието се провежда от Община Варна,  Фондация за изкуство „ Йордан Петков “ и Сдружение „ Таляна “, в партньорство с Френски институт в България.

„ Заповядайте в Музея по история на медицината на 18 май 2024 година, с цел да споделите моменти на откривателство и да наблюдавате пътя на медицината от древността до през днешния ден дружно с вашите фамилии и другари! “, приканват уредниците.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР