Използваемостта на болничните легла в страната е 48,94 %, показват

...
Използваемостта на болничните легла в страната е 48,94 %, показват
Коментари Харесай

Под 50% е използваемостта на болничните легла в страната

Използваемостта на болничните кревати в страната е 48,94 %, демонстрират данните към април от интерактивната карта, оповестена на уеб страницата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Здравната каса е сключила контракти с лечебните заведения за 49 812 кревати.

Здравната каса е сключила контракти с 3106 самостоятелни практики за първична извънболнична здравна помощ в страната и с 214 групови практики, демонстрира още интерактивната карта, осведоми Българска телеграфна агенция. Договори в профилираната извънболнична помощ са подписани с 2637 самостоятелните практики и 727 с медицински центрове и с диагностично-консултативни центрове. Сключените контракти в първичната извънболнична дентална помощ са 5747, а в профилираната извънболнична дентална помощ са 100.

НЗОК, взаимно с екипите на „ Информационно обслужване “ АД,  започна нов развой за показване на информация, обвързвана с активността ѝ, която ще бъде предоставяна посредством интерактивната карта. Картата ще обезпечи по-лесен достъп до най-интересните за потребителите тематики по интерактивен метод, оповестиха то пресслужбата на НЗОК. Предстои последователно картата да бъде надграждана.

Към момента се прави обобщаване и разбор на най-често задаваните въпроси към НЗОК, в това число и по Закона за достъп до социална информация. Информацията ще бъде готова, обработена и оповестена в новата карта. Публикуваните данни ще бъдат в помощ на всички заинтригувани и се чака да облекчат достъпа до информация от публично значение, която е в компетенцията на НЗОК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР