Полският външен министър призна за съществуването на документ в подчиненото

...
Полският външен министър призна за съществуването на документ в подчиненото
Коментари Харесай

Полша призна за напрежение в отношенията със САЩ

Полският външен министър призна за съществуването на документ в подчиненото му ведомство, който разкрива напрежение в връзките сред Полша и Съединени американски щати, само че отхвърли изказванията в полски медии, че Вашингтон постанова наказания на страната, оповестява "Асошиейтед прес ".

Напрежението е зародило поради новия полски закон, който криминализира приписването на Полша на закононарушенията на нацистка Германия по отношение на евреите през Втората международна война. Съединени американски щати се притесняват, че това нарушава свободата на словото.

Според полски медии Варшава през февруари е била известена от американските управляващи, че полският президент и министър председател не би трябвало да чакат срещи с президента или вицепрезидента на Съединени американски щати, до момента в който този проблем не бъде решен.

Министърът на външните работи на Полша Яцек Чапутович удостовери новината, само че съгласно него посланието на Съединени американски щати е било в смисъл, че ще е добре срещите на високо ниво да се състоят в конюнктура, в която тези проблеми са решени.

Той акцентира, че не са били упоменати наказания и отхвърли позицията на Съединени американски щати да значи, че дипломатическите връзки са замразени, както настояват някои медии.

Миналия месец полският президент подписа закона, само че го изпрати в Конституционния съд за мнение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР