Полша може да бъде следващата цел на Русия, ако успее

...
Полша може да бъде следващата цел на Русия, ако успее
Коментари Харесай

Ако Киев падне, Русия ще се насочи срещу Полша, предупреждава полският министър-председател

Полша може да бъде идната цел на Русия, в случай че успее да завладее Украйна, написа през днешния ден полският министър-председател Матеуш Моравецки във водещ вестник, заяви полската организация ПАП.
 
Полша от дълго време предизвестява Запада за очевидните имперски упоритости на Русия и твърди, че те може да не бъдат задоволени с победа над Украйна.
 
" Путин се демонстрира като безсърдечен политик, който няма да се спре пред нищо. Ако Киев падне, Русия ще насочи експанзията си против Полша ", написа Моравецки в публикация за в. " Супер експрес ".
 
Премиерът също по този начин дефинира като " трагичен случай " гибелта на двама души при гърмеж, за който се счита, че е бил породен от заблудена украинска ракета земя-въздух. Моравецки сподели, че единствена отговорност за случая носи Русия.
 
" Смъртта на двамата поляци ни накара да осъзнаем какъв брой близко е войната... бомби падат покрай полската граница. Основната причина (за удара) е добре известна – това в никакъв случай нямаше да се случи, в случай че не бяха войната и всеобщите бомбардировки над Украйна. Русия е напълно виновна за тази покруса ", написа Моравецки.
 
Той също по този начин прикани за повече поддръжка за Украйна, добавяйки, че това е " единственият метод да се избегне война с Русия ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР