Полша, Латвия, Литва и Естония ще запечатат границите си със

...
Полша, Латвия, Литва и Естония ще запечатат границите си със
Коментари Харесай

Съседите на Беларус готови да запечатат границите си при военен инцидент

Полша, Латвия, Литва и Естония ще запечатат границите си със съдружника на Русия Беларус при положение на военни произшествия или масиран мигрантски напор от страна на Минск.

За това предизвестиха министрите на вътрешните работи на четирите страни. Те обявиха, че следят възходящо напрежение по границите на НАТО и Европейския съюз с Беларус, която е приела хиляди съветски военни наемници и макар поставените бариери пропуща мигранти от Близкия изток и Африка в Европа. Министрите предизвестиха за бърза и съгласувана реакция при положение на боен случай или огромен мигрантски напън. В взаимно изказване те желаеха от държавното управление на президента на Беларус Александър Лукашенко неотложно да отстрани от територията си наемниците от групата " Вагнер ". Те желаеха също по този начин мигрантите да бъдат изведени от граничните региони и да бъдат върнати в родните им страни.

 
Поискахме групата " Вагнер " неотложно да напусне територията на Беларус. Както и неотложно да се реалокират от граничната зона незаконните мигранти, които са събрани там от беларуските гранични служби.
Мариуш Камински, министър на вътрешните работи на Полша

Четирите страни поддържат Украйна в битката ѝ против съветската инвазия. Внезапната гибел на водача на наемниците Евгений Пригожин в самолетна злополука в Русия предходната седмица повдигна въпроси за бъдещето на групата " Вагнер ". Министърът на вътрешните работи на Полша Мариуш Камински дефинира групировката като " извънредно рискова " за сигурността и " деморализирана ". Той също по този начин съобщи, че наемниците съставляват опасност за жителите на Беларус и за целия район.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР