Половината от всички работни задачи ще бъдат изпълнявани от машини

...
Половината от всички работни задачи ще бъдат изпълнявани от машини
Коментари Харесай

Проучване: До 2025 г. половината работни места ще са заети от роботи

Половината от всички работни задания ще бъдат изпълнявани от машини до 2025 година Това е наклонност, която може да утежни неравенството, предвижда отчет на Световния стопански конгрес /СИФ/, осведоми БГНЕС. Мозъчният концерн съобщи, че „ революцията на роботите ” ще сътвори 97 000 000 работни места в целия свят , само че ще унищожи съвсем толкоз, поставяйки някои общности в риск. Рутинните или ръчните задания в администрацията и обработката на данни са най-застрашени от автоматизация, обявиха от СИФ.
Ще се появят нови работни места в области като обществени грижи, обработката на данни и зелената стопанска система. Изследванията на форума са обхванали 300 от най-големите международни компании, които сега са наели над 8 000 000 души по света. Роботи „ ще заемат 20 000 000 работни места в заводите “. Повече от 50% от интервюираните работодатели обявиха, че чакат да ускорят автоматизацията на някои позиции в своите компании, до момента в който 43% считат, че е евентуално да съкратят работни места заради въвеждането на нови технологии. От СИФ оповестиха, че от ковид е ускорила търсенето и въвеждането на нови технологии, защото компаниите се стремят да понижат разноските и да открият нови способи на работа.
 Роботите протягат ръка на до 800 милиона работни места света Роботите протягат ръка на до 800 милиона работни места света
Напредъкът в технологиите за автоматизация заплашва забележителен дял от работни места в промишлености, представляващи близо една четвърт от година..
Експертите на форума предизвестиха, че в този момент служащите са изправени пред двойна опасност от " ускорение на автоматизацията и последствията от рецесията на стопанската система, породени от COVID-19 ”. Работните позиции, които разчитат на човешки умения като съветване, взимане на решения, разсъждения, другарство и взаимоотношение, ще отбележат в бъдеще растеж на търсенето. Ще има потребност от работни места в зелената стопанска система и области като инженерството и облачните калкулации. Но в същото време милиони работни места ще бъдат закрити поради технологиите, засягайки най-ниско платените и най-нискоквалифицираните служащи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР