Полицията в Ню Йорк издирва съпруга на собственичката на детската

...
Полицията в Ню Йорк издирва съпруга на собственичката на детската
Коментари Харесай

След смърт от фентанил в детска градина: Издирват мъжа на собственичката

Полицията в Ню Йорк търси брачна половинка на собственичката на детската градина, в която едногодишно дете умря от хипотетична свръхдоза опиати, а други три деца бяха откарани в болница, заяви Би Би Си.

Никълъс Доминичи, който е бил в градината единствено от седмица, е умрял след поемане на фентанил. Детското заведение е уравлявао от Грей Мендес. Тя е задържана. Фентанилът е бил открит под постеля, употребена от децата за сънливост, оповестиха от полицията, представени от Би Би Си.

Синтетичното болкоуспокояващо, което е 50 пъти по-силно от хероина, е причина за повишаването на броя на смъртните случаи в Съединени американски щати, вследствие нанаркотици. В сряда представител на нюйоркската полиция съобщи, че към момента се пробва да откри самоличността на брачна половинка на дамата, който в обвинителните документи е разказан като съизвършител. На видеозапис се вижда по какъв начин брачният партньор бяга преди идването на полицията. В момента не се предлага премия за ареста му.

Три деца са били съживени с Наркан - лекарство, което предотвратява свръхдоза, откакто в петък вечерта полицията е била извикана в детската градина " Дивино Ниньо " в Бронкс. Един кг фентанил е открит " под постелката, където децата са спали по-рано ", съобщи в понеделник основният детектив на нюйоркската полиция Джоузеф Кени. Според федералните прокурори собственичката на детската ясла " Дивино Ниньо ", 36-годишнатаМендес, и нейният наемател, 41-годишният Карлисто Асеведо Брито, са изправени пред федерални обвинявания за владеене на опиати " за разпространяване, довело до гибел ".

Кадри от охранителни камери и записи на телефонни диалози демонстрират, чеМендес се е обаждала няколко пъти на брачна половинка си, откакто е разкрила децата заболели - преди даже да се свърже с 911. След това брачният партньор ѝ дошъл и изнесъл няколко цялостни пазарски чанти от детската стая, оповестиха публични лица. Според прокурорите Мендес също по този начин е изтрила към 20 000 известия от телефона си преди ареста. По-късно управляващите са съумели да възстановят известията. Адвокатът наМендес съобщи, че клиентката му отхвърля обвиняванията и не е знаела, че в детската стая се съхраняват опиати.

Полицията твърди, че откритият на мястото на случая фентанил би могъл да убие 500 000 души. На 6 септември градски здравни инспектори са направили ненадейно посещаване на детската градина, само че не са открили никакви нарушавания. В сряда кметът Ерик Адамс отбрани инспекторите, като съобщи: „ Този контрольор си е приключил работата. И по никакъв метод не би трябвало да сътворяваме усещане, че инспекторът е подвел тези деца и техните фамилии. Кой не си е приключил работата? Тези лица, които е трябвало да защитят децата там. “

Бащата на двегодишно момченце, оживяло след излагането на фентанил, съобщи, че е имало предупредителни знаци за детската градина. Мъжът си спомня, че вчетвъртък и петък пред постройката са стояли трима съмнителни мъже.

Практически всяко кътче на Съединени американски щати, от Хаваите до Аляска и Роуд Айлънд, е било наранено от фентанил, демонстрират нови проучвания. Броят на смъртните случаи от фентанил включва все по-голям брой напълно дребни деца. През уикенда в щата Вашингтон едно дете умря, а други две се разболяха при обособени произшествия, свързани с фентанил, оповестяват от полицията. В цялата страна прокурорите повдигат обвинявания против родители, чиито деца са умряли след приложимост на смъртоносния опиат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР