Полицейски служители има на входно-изходните артерии на Пловдив, предаде репортер

...
Полицейски служители има на входно-изходните артерии на Пловдив, предаде репортер
Коментари Харесай

Полиция заварди входовете на Пловдив заради двамата опасни главорези

Полицейски чиновници има на входно-изходните артерии на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Причината - двамата избягали рецидивисти от софийския затвор. Проверени са стотици моторни превозни средства. Засега нито един от нарушителите не е открит.

Владимир Пелов е подъл рецидивист с доста убийства зад тила си. Така го разказа Красимир Занев, някогашен шеф на работа " Издирвания ". " Първото му закононарушение е през 1996 година, когато влиза в едно обмен бюро в Пловдив, убива притежателите на място и взима към 300 $. След това се укрива ", споделя Занев пред btv.

По думите му Пелов доста добре познава планините към Ботевград, което е направило издирването му извънредно мъчно.

" По-късно получихме информация, че в ж.к. " Младост " той има другарка, от която има дете и постоянно остава да спи при нея. Пращаме една сериозна група от издирвачи да открият тъкмо къде е и да го задържат. Пелов отива да пазари, извън пред магазина служителите на реда се хвърлят върху него и го задържат ", споделя Занев.

В момента на задържането управляващите схващат, че Пелов е въоръжен с револвер с патрон в цевта. " Задържат го и той споделя " Ако бях усетил, че сте зад мен, щях да ви гръмна като кучета ", спомня си Занев.

Пелов получава 20 години затвор за закононарушението в обмен бюрото в Пловдив, само че излежава единствено шест поради положително държание.

По-късно през 2011 година Пелов и негов някогашен съкилийник правят въоръжен обир в златарско ателие в Ботевград, където също убиват притежателя и бягат. Докато бягат от полицията, Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава и се укрива.

" Един доста забавен случай – при издирването патрул го стопира на пътя за инспекция. Искат му документите за идентичност, а той вади револвер и ги кара да легнат на земята. Държи ги на прицел, качва се в полицейската кола и бяга ", споделя още Занев.

През 2016 година в центъра на Ботевград Пелов убива двама мъже от ромски генезис с нелегално оръжие.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР