Политологът Проф. Светослав Малинов заяви, че голямата изненада е много

...
Политологът Проф. Светослав Малинов заяви, че голямата изненада е много
Коментари Харесай

Политолог: БСП е лидерът на опозицията след изборите

Политологът Проф. Светослав Малинов съобщи, че огромната изненада е доста дребната изненада сред първия и втория претендент за кмет на София за балотажа. Ако се преглежда град по град могат да се намерят доста малко изненади. Не е изненада обаче, че Българска социалистическа партия е водачът на опозицията. Това е приятната изненада от локалните избори, разяснява проф. Малинов пред БиТиВи.

Голяма част от гласовете за Ваня Григорова не са от левите, посочи проф. Малинов, съгласно който десните гласоподаватели са дали своят вот тактически за Григорова и от отчаяние. Статуквото в лицето на, уточни той. На доста места обаче главното разделяне не било ляво или дясно, а статукво и смяна. Когато се стигне до опозицията статукво смяна на втори тур - смяната печели, тъй като събира повече гласове, добави проф. Малинов.

Според него главният извод от локалните избори е, че държавното управление се стабилизира.

Бившият народен представител Александър Симов добави, че Българска социалистическа партия е изненадата на локалните избори. Българска социалистическа партия се показва повече от добре , удовлетворен е Симов. Той счита, че Борисов ще желае съдружен контракт и повече присъединяване във властта.

Социалният антрополог Харалан Александров добави, че огромна част от електората на ГЕРБ се усеща изнасилен и са дали своят вот протестно за Ваня Григорова. Вълната на смяната излезе отвън рамките на София и се случи във всички градове в страната. Има изцяло прекроена карта за локалната власт, само че ще би трябвало да бъдат преосмислени връзките в националното държавно управление, счита Александров.
 Васил Терзиев води на Ваня Григорова с 4563 гласа
Васил Терзиев води на Ваня Григорова с 4563 гласа

Резултати при обработени 99.78% СИК протоколи в OИК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР