Политиките, които следваме са свързани не само с развитието на

...
Политиките, които следваме са свързани не само с развитието на
Коментари Харесай

Работим за развитието и осигуряването на безопасността на морския транспорт

Политиките, които следваме са свързани освен с развиването на морския превоз, само че и с обезпечаването на неговата сигурност. Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов в границите на конференцията " Перспективи за стратегическо развиване на Черноморския район ". Форумът се организира през днешния ден във Варна по случай отбелязването на Международния ден на Черно море.

По време на събитието заместник-министър Попов показа напредъка в морския бранш, от позиция на обезпечаването на гладко мореплаване в общия българо-румънски Черноморски район. Това стана допустимо откакто при започване на този месец беше подписано съглашение с Румънската морска администрация. " С документа се регламентира даването на достъп на кораби, нуждаещи се от помощ, до места за убежища. Изпълняват се и европейските условия за основаване на система на Общността за надзор на придвижването на корабите и за обмяна на информация ", означи заместник-министър Попов.

По Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура ", в сегашния програмен интервал, сме възнамерявали надграждане и допълнение на функционалностите на осведомителната система за ръководство на трафика на плавателните съдове, добави още заместник-министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР