Политическата криза е факт, но за разлика от предишните кризи

...
Политическата криза е факт, но за разлика от предишните кризи
Коментари Харесай

Радев: Политическата криза е факт, партиите да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията

Политическата рецесия е реалност, само че за разлика от предходните рецесии тази се разпростира в изискванията на прогресираща инфлация, на обществена, икономическа и продоволствена рецесия, подбудена от войната в Украйна. Така президентът Румен Радев разяснява политическата обстановка в страната, откакто " ИТН " разгласи, че отдръпва поддръжката си за ръководещия кабинет.

Радев уточни, че парламентарно показаните партии би трябвало да намерят допустимо най-бързо излаз от обстановката, " тъй като се нуждаем от отговорно и стабилно ръководство ".

" Докато партиите търсят образуването на управническо болшинство, кабинетът би трябвало да обезпечи обществените заплащания и поддръжката за бизнеса, да отстои ветото за Република Северна Македония в сходство с рамката, призната на Консултативния съвет за национална сигурност и да обезпечи действието на страната ", сподели още Радев.

Така за следващ път президентът изрази позицията си във връзка с договарянията със Скопие за участие в Европейски Съюз - една от двете тематики, поради които " ИТН " напусна ръководещата коалиция. По думите на водача на партията Слави Трифонов, министър председателят Кирил Петков е пренебрегнал националните ползи и има желание да вдигне ветото за Северна Македония. Официалната позиция на страната е, че ветото ще бъде вдигнато, откакто Скопие извърши условиятата, сложени ѝ от България.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР