Полина Паунова е политически журналист в Свободна Европа. Тя е

...
Полина Паунова е политически журналист в Свободна Европа. Тя е
Коментари Харесай

Противопоставянето на лекари и сестри за пет лева е стар трик

Полина Паунова е политически публицист в " Свободна Европа ". Тя е създател на седмичния подкаст " Превод в ефир " и рубриката " Говори Полина ". Коментарът й е от " Facebook " и е във връзка неуместното предложение, което министър председателят направи довечера на среща с протестиращите за по-високи заплати медицински сестри – лекарите да се откажат от част от заплатите си в тяхна изгода.

Лекарите, вика Бойко Борисов, няма да вземат по 12 000 лв. заплати, ще си ги понижат, с цел да вземат сестрите.

Няколко неща: В България може и да има доктори, по-скоро административни шефове на лечебни заведения, които вземат сходни заплати. Редовият доктор на никое място у нас не взема по 12 000 лв.. А би трябвало. (Може би, когато се разпалват и те, министър председателят ще им каже да се схванат със сестрите да си им ги върнат?!)

Противопоставянето на лекари и сестри за пет лв. (грубо казано) наподобява съзнателно втълпяване на напрежение измежду тях.

От това могат да пострадат единствено пациентите.

Пациентите, нали разбирате – това значи ние. Ничия заплата няма да стане друга (в смисъл: нито по-висока, нито по-ниска).

Ако лекар взема (грубо казано) 1700 лв. заплата, няма мощ на света, която да го накара да взема 1500, отново жестоко казано (и в случай че се чудите за какво всички сметки са " жестоко казано ", тъй като всичко е на равнище бакалска сметка, въпреки да става дума за милиарди, дето Борисов ги пишеше по листове на тая среща). И това е обикновено – да не се откаже (докторът).

В последна сметка:

тая среща доскоро не е нищо, с изключение на лъскане на имидж.

От оповестяването й във " Facebook " до самия й край. Впрочем беше оповестена от пиарката на Министерския съвет със фотография на Борисов, втренчен в Ларгото. Тук скоба – нали помните, че ремонтът на Ларгото се оказа, че ще го платим ние – пациентите, лекарите и медицинските сестри. Та подобаваща е тая фотография.

 Нали помните, че ремонтът на Ларгото се оказа, че ще го платим ние – пациентите, лекарите и медицинските сестри.
© Фейсбук/Севделина Арнаудова

Нали помните, че ремонтът на Ларгото се оказа, че ще го платим ние – пациентите, лекарите и медицинските сестри.

Тази вечер гледахме един римейк. На ранния Цветанов. Помните ли го едно време - делеше всички на " ние " и " те ". Добрите служители на реда против нечестните съдии (на тях кръщаваше акции), положителните публицисти против лъжещите публицисти, положителните спасители против триглавата ламя на тройната коалиция.

Този вид държание е прочут, несъмнено, не е пропуснат (от управляващите). Дали е пропуснат от обществото – ще забележим по реакциите на лекарите и медицинските сестри.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР