Израел има план как да продължи да получава турски стоки

...
Израел има план как да продължи да получава турски стоки
Коментари Харесай

Израел има план как да сe заобиколи турската забрана за търговия чрез трети страни, вероятно България и Румъния

Израел има проект по какъв начин да продължи да получава турски артикули и след забраната на Анкара за търговия с еврейската страна, оповестява турският информативен уебсайт Хаберлер, базирайки се на обява на израелския в. " Йедиот ахронот ".

Планът планува износът да бъде реализиран през трети страни, евентуално България и Румъния, без турските производители да знаят къде отива стоката им, показва израелският вестник.

Както се твърди, този проект бил подготвян от държавното управление на Бенямин Нетаняху, тъй че да се обезпечи продължение на доставките на артикули от Турция. " Йедиот ахронот " цитира израелски представители, съгласно които турските артикули могат да бъдат превозени до Израел и след възбраната за търговия, наложена от Турция, през европейски страни, добавя Българска телеграфна агенция.

Израелската корабна компания " iShip Forwarding " разгласи, че се обмисля краткотрайно решение, посредством което да бъде заобиколена възбраната посредством основаване на нов логистичен маршрут, по който турските артикули да се транспортират първо до трети страни и по-късно до Израел. Това решение ще разреши на турските производители да продължат да доставят артикули за Израел, без да нарушават възбраната и без да бъдат осведомени, че точно Израел е крайният адресат на продуктите.

Превозваческата компания не назова третата страна, през която ще минават доставките, само че израелският вестник допуска, че това може да са България и Румъния. Този пренос ще докара до спомагателни разноски, само че ще разреши продължение на потока от артикули, отбелязва Хаберлер.

Анкара вкара възбраната за търговия с Израел по-рано този месец. Турското Министерство на търговията разгласи, че страната приключва целия импорт и експорт с Израел поради „ експанзията му против Палестина в нарушаване на интернационалното право и правата на индивида “.

Търговията на Турция с Израел възлиза на 9,58 милиарда $, съобщи Анадолската организация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР