Пожар е горял в сградата на минералната баня в столичния

...
Пожар е горял в сградата на минералната баня в столичния
Коментари Харесай

Пожар е горял в минералната баня в Овча купел

Пожар е горял в постройката на минералната баня в столичния квартал " Овча купел ". Това потвърдиха от пресцентъра на Столичната община. От там обясниха, че пожарът е почнал от остарели сухи материали, само че е бил локализиран бързо и няма тежки провали по постройката.

Минералната баня е монумент на културата, само че е затворена от години и се разрушава. От повече от половин година тече процедура по прехвърлянето на собствеността й.

Сградата е в активите на следеното от Министерството на здравеопазването комерсиално сдружение " Национална болница по физикална терапия и рехабилитация " ЕАД. То обаче няма средствата да я поддържа. По тази причина Министерството има желанието да я подари на Столичната община, която също е одобрила прехвърлянето.

Процедурата обаче към момента не е завършила и затова не са предприемани дейности що реконструирането на постройката. От пресцентъра на общината споделиха, че има план за реконструирането й, за който се търси финансиране по оперативната стратегия " Наука "

През 2015 година ръководителят на столичната дирекция " Общински строителен надзор " арх. Влади Калинов написа до министерството на опазването на здравето, че банята е неузнаваема, неподдържана и се разрушава постепенно и необратимо. Той показва и че е безусловно неприемливо Министерството на здравеопазването, да допусне постройка, в която в продължение на доста години са се лекували хора, да се унищожи и загуби вечно.

От тогава до през вчерашния ден единственото, което бе направени по постройката е да се обезопаси. Днес в нея пламтя пожар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР