Поисканото от италианския вътрешен министър и лидер на крайнодясната Лига

...
Поисканото от италианския вътрешен министър и лидер на крайнодясната Лига
Коментари Харесай

Критики срещу новата италианска власт заради броене на ромите

Поисканото от италианския вътрешен министър и водач на крайнодясната " Лига " Матео Салвини броене на ромите провокира ужас в ръководещата коалиция и отвращение от страна на опозицията, съобщи Франс прес.
 
Днес Европейската комисия, запитана по тематиката, напомни, че " общото предписание е, че не може да се експулсира даден жител въз основа на етнически критерии ". Най-острите реакции на предлагането на вицепремиера Салвини обаче пристигнаха от Италия, в това число от новото популистко държавно управление. Другият вицепремиер - водачът на Движение " 5 Звезди " Луиджи Ди Майо подсети, че преброяването на част от популацията по етнически симптом е в нарушаване на закона в Италия.

 
Вчера Матео Салвини предложи броене на ромската общественост в Италия, с цел да се улесни експулсирането на нелегално пребиваващите чужденци измежду тях, тъй като, по думите му, " италианските роми за жал би трябвало да си ги държим у нас ". Тези думи провокираха вълна от отвращение измежду опозицията и ужас в редиците на държавното управление.
 
Салвини обаче отхвърли изказванията, че желае да се вършат досиета на живеещите в Италия роми или да им се взимат пръстови отпечатъци и увери, че е угрижен за ориста на децата в тази общественост. " Някои приказват за " потрес ", за какво? Аз мисля единствено за горките деца, които са учени да крадат и да нарушават закона ", добави той в Туитър.

 
Днес Салвини удостовери първичното си желание.
 
Няма публични данни за броя на ромите в Италия, само че съгласно близо до тази общественост съдружие те са сред 120 000 и 180 000, множеството с италианско поданство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР