Поезията въздейства индиректно и особено силно чрез музиката. В България

...
Поезията въздейства индиректно и особено силно чрез музиката. В България
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Когато един народ се разделя, той загива

" Поезията влияе косвено и изключително мощно посредством музиката. В България тя влияе посредством песните. Музиката обаче успешно прикрива нелепостта на текстовете ". Това разяснява в Деня на българската лирика Стефан Цанев, стихотворец и драматург, по БНР.

Tой разкри, че поддържа номинацията на проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент. " Двете фигури - проф. Герджиков и Румен Радев, са мощни и има опция сред тях да се случи конфликт на хрумвания, а не на партийни пристрастия. Те са радикално разнообразни по нрав, по хрумвания и по средства на дейности мъже ".

Стефан Цанев счита, че партиите у нас са в разгромено положение и " може да се чака мощна персона да овладее нещата в своя изгода, а това към този момент е авторитаризъм, след което следва тирания ":

" Ние сме близо да прага на такава история... Хубаво е да се появи нов състезател на политическата сцена, по тази причина хората се подлъгват елементарно и не изчакват да чуят защо пледират тези водачи. Иначе всеки приказва, че е честен. Това ме хвърля обаче в противоположното подозрение. Човек би трябвало да внимава с думите... Ако желае да завоюва дадена идея, човек би трябвало да води позитивна акция, а не срещу съперника си да приказва ".

По думите на писателя езиковото обучение в България и методът на говорене са на ниско ниво. " Не умеем да боравим с езика ".

" Докато не се приключи омразата и не се стигне до най-малко обикновена приемливост в нашето общество, това настръхване на всеки против всеки... Когато един народ се разделя, той умира ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР