Подмишници и здраве – ето какво ни казват те Заради

...
Подмишници и здраве – ето какво ни казват те Заради
Коментари Харесай

Подмишници и здраве – ето на кои симптоми да обърнете внимание

Подмишници и здраве – ето какво ни споделят те

Заради забележителния брой потни жлези, ситуирани тук, се появява неприятна миризма.

Необходимо е също по този начин да се отървете от нежеланата “растителност ” в тази област на тялото в точния момент. Но множеството от нас даже не осъзнават, че човешките мишници в избрани случаи могат да бъдат употребявани за преценка на здравословното положение. По-специално, те ясно демонстрират хормоналната дисфункция или проблеми с лимфата, свързани с устойчивостта на организма към инфекции. В тази публикация ще разберете кои признаци демонстрират проблем.

Повечето хора не обръщат внимание на подмишниците си, смятайки че те не извършват изключително значима роля.

Повечето от сигналите за проблеми, които ни „ изпращат “ подмишниците, като предписание остават незабелязани.

Неприятна миризма
Потта, натрупваща се по кожата, е подобаваща за развитите на бактерии, което води до остра кисела миризма. Подобно събитие е постоянно срещано при доста хора и с цел да предотвратим възникването на проблем, с цел да спрем миризмата, вземаме душ и използваме дезодориращи средства. Когато обаче тази миризма стане устойчива и задоволително мощна, казусът може да се състои в хормонални промени или дисфункция на щитовидната жлеза. По-специално, в случай че макар достатъчната хигиена усещате миризмата на личната си пот като лак за нокти или гнили плодове, това може да предвещава развиването на диабет: това значи, че тялото ви не преработва добре захарта.

Сърбеж
Ако изключим раздразнената кожата, което не е необичайност след бръснене на подмишниците (поради потреблението на бръснач или химикали в кремовете), то непрекъснатият сърбеж, зачервяването на кожата и появяването на мъртви кожни частици, всички те са доказателства за появяването на гъбички. Посетете доктор и незабавно започнете противогъбична терапия.

Болка, инфектиране или удебеляване
Болката в тази област на тялото може да бъде демонстрация на пресилване на ръцете (например, в случай че сте вдигали, носили нещо тежко или тренирате). В такива обстановки болката е периодическа и минава с течение на времето, нормално е задоволителна добра отмора. Но, в случай че болката непрестанно ви съпътства и се ускорява, по-добре е да посетите доктор. Не е изключен и израстък на лимфните възли.

Признак за тумора може да бъде видимо, елементарно осезаемо, удебеляване на подмишниците. Факт е, че в обикновено положение лимфните възли въобще не се виждат, само че всичко се трансформира при инфекциозен развой: това демонстрира битката на организма с инфекцията. Не подценявайте тази обстановка, изключително в случай че тези признаци не изчезнат след няколко дни.

Обрив
Всички знаем, че тази област на тялото е влажна и топла. Съответно този факт усилва възможностите за зараза с гъбички. Растежът на гъбичките с течение на времето може да аргументи обрив, съпроводен от сърбеж и зачервяване на дермата. Освен всичко друго, сходни реакции са присъщи за алергиите, само че могат да са резултат от търкане или разследване от парещ климат.

Не би трябвало да забравяме, че подмишниците са област, която е доста удобна за развиването на бактерии. Ето за какво е доста значимо да се поддържа добра хигиена: кожата постоянно би трябвало да бъде чиста и добре поддържана.

Вижте още: Торта с отвесни блатове и карамелен крем – приятност за небцето

Ако забележите, че нещо не е наред в тази област на тялото, не отлагайте визитата при лекаря.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР