Подкрепата за независимост на Шотландия отново се засили през последните

...
Подкрепата за независимост на Шотландия отново се засили през последните
Коментари Харесай

Поход в Шотландия за оставката на Борис Джонсън

Подкрепата за самостоятелност на Шотландия още веднъж се ускори през последните седмици след свадите на " Даунинг стрийт ".

Стотици деятели за самостоятелност на Шотландия проведоха поход в Глазгоу с апели към английския министър председател Борис Джонсънда подаде оставка след разкритията за събирания на " Даунинг стрийт " по време на локдаун.

Инициативата е на придвижването „ Всички под едно знаме “ и е напълно спонтанна, без предварителна организация. Неговите деятели дефинираха събитието като „ незабавен поход “ и обявиха, че Борис Джонсън би трябвало да напусне поста си, „ тъй като е купонясвал, до момента в който други са умирали “.

Те приканиха за самостоятелност на Шотландия.

От фрагменти по малкия екран се видя по какъв начин участници в похода скандират „ Борис, вън! “, предава БНР.

В авансово публикувана декларация се споделя, че „ милиони хора са гневни, че това държавно управление на торите в Уестминстър продължава да цялостни джобовете на богатите и могъщите си другари, до момента в който останалите са изправени пред растящи разноски за живот и цялостно занемаряване на националното здравепозване, песиите и публичните услуги “.

„ Време е да излезем по улиците и да желаяме Джонсън да си върви, както и да засилим битката си за самостоятелност, което ще постави завършек на ръководството на консерваторите в Шотландия един път и вечно “, се споделя още в декларацията.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР