Подготвителните надпревари за първия турнир от Големия шлем за годината

...
Подготвителните надпревари за първия турнир от Големия шлем за годината
Коментари Харесай

Финалът в Окланд е ясен: Световната №67 спря бивша шампионка в турнира и в Шлема

Подготвителните съревнования за първия шампионат от Големия шлем за годината - Аустрелиън Оупън, вървят към своя край и до момента в който в седмиците от началото на новия сезон в Тура всички погледи бяха главно ориентирани към Аделаида и Окланд, то на WTA 250 конкуренцията в Хобарт изненади надалеч не липсваха. Състезанието в австралийския град значително беше лишено от звездното наличие на най-хубавите тенисистки в света, само че все пак във етапа на полуфиналите можехме да открием някогашната шампионка както от шампионата, по този начин и от Шлема - София Кенин, която трябваше в спор за място на финала да срещне 21-годишната Елизабета Кочарето.

Сблъсъкът надалеч не се разви по усета на тогавашната номер 4, която след триумфа си с купата в Мелбърн през 2020-а трябваше да преодолее голям брой контузии и разочарования, като към момента наподобява като бледа сянка на себе си, което разреши на жадната за триумфи италианка да дирижира протичащото се на корта в продължение на малко над два астрономически часа и тя се поздрави с успеха - 7:5 4:6 6:1. С този си триумф Кочарето се класира за дебютния си край на равнище WTA и още на следващия ден ще излезе в спор за оценката.

Непосредствено след тях на корта в Хобарт излязоха Анна Блинкова и Лорън Дейвис, които предстоеше да дефинират съперничката на Кочарето в мача за купата. Срещата започва с прочут превес за рускинята, само че с течение на времето международната номер 84 възвърне позицията си и последователно наложи своята доминация, с което не остави шансове на по-високоранкираната тенисистка и я пречупи за тъкмо 90 минути игра - 6:3 6:3. По този метод американката подпечата мястото си във финала, където ще търси своята втора WTA купа в кариерата до момента, откакто първата датира от далечната 2017-а в Окланд.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР