Поделението на "Сосиете женерал" - Societe Generdle SFH, продаде покрити

...
Поделението на "Сосиете женерал" - Societe Generdle SFH, продаде покрити
Коментари Харесай

Криптодебютът на покритите облигации

Поделението на "Сосиете женерал " - Societe Generdle SFH, продаде покрити облигации (дългови бумаги, обезпечени с ипотеки) за 100 млн. евро в цифров тип. Единствен покупател на цифровите "квитанции " беше френската банка. Идеята за пилотната емисия, осъществена през април от банковото сдружение по инкорпорираната в институцията стратегия за бизнесмени - Internal Startup Call, употребява транзакцията, с цел да ревизира по какъв начин технологията за генериране на виртуални валути може да се употребява за съкращаване на разноските и за ускорение на осчетоводяването на скъпите бумаги.

Макар че обичайните финансови компании странят от екзотичните цифрови пари, сектантите чакат цифровите разновидности на разнородни активи - от недвижими парцели до акции, да печелят известност. Те имат капацитет да се трансфорат в специфичен клас на обща стойност 24 трлн. щ. $ през идното десетилетие, по оценка на компанията за цифрови активи от Берлин - Finoa.

"Сосиете женерал " отхвърли полемики по транзакцията и в специфичното си изказване по въпроса показа, че "проучва по-ефективен развой за издаване на облигации ". Емисията е записана на обществената blockchain платформа на Etherеum (ЕТН) и получи най-високия кредитен рейтинг от "Мудис инвестърс сървис " и от "Фитч рейтингс ".

Покритите облигации дебютират като способ за дългово финансиране на аристократите и църквите в Прусия през 1769-а - седем години преди икономистът Адам Смит да разгласява труда си "Богатството на народите ". Оттогава до момента не е имало нито един случай на прекъсване на обслужването на книжата, чийто пазар през днешния ден е в размер на 2 трлн. евро. Цифровата им емисия ще е тест за този тип принадлежности, тъй като емитентите са контролирани финансови структури и оторизираните управляващи наблюдават точно пазара.

Според Ричард Кемиш - някогашен началник на поделението за основаване на покрити облигации в "Креди Сюис груп ", към този момент изгодата от виртуализацията им за издателите ще е лимитирана. Кемиш не е уверен, че пазарните играчи са подготвени за този революционен скок. Нито че една от главните цели на френската банка - да усъвършенства процеса на осчетоводяване и на клиринг, ще докара до кой знае какъв резултат. За скептиците пък новите цифрови бумаги и методът, по който се продават - STOs (Security Token Offerings), не е нищо повече от обезверен опит да се надуе още веднъж криптобалона, който се спука толкоз впечатляващо през 2018-а. Те са безапелационни, че логичен пазар за сходни договори към момента не съществува.

Привържениците на виртуалните опити обаче са уверени в триумфа им. Просто тъй като те са освен нов метод за "пакетиране " на отговорностите. Крипто-предприемачите се пробват да обръщат всичко - от "плячкосани " активи до диаманти - във виртуални знаци. Оптимистите считат, че този развой ще даде на вложителите достъп до пазарите, от които сега те са "отрязани ", ще сътвори ликвидност и ще вкара контролиран път за набиране на средства посредством цифрови активи. Карлос Доминго - създател и основен изпълнителен шеф на платформата за виртуални скъпи бумаги Securitize - е склонен с прогнозите за растеж на пазара на STOs със постоянен ритъм и възможна "експлозия " по някое време през 2021-а.

"Сосиете женерал " не е непозната на свързани с виртуалния свят планове. На 18 април банкерите оповестиха, че тяхната учредена на blockchain комерсиална финансова платформа we.trade към този момент е налична за клиентите им във Франция. Тя е основана взаимно с софтуерния колос IBM и банката я дефинира като "най-модерната платформа за цифровизация, за застраховане и за финансиране на корпоративни търговски интервенции ". През септември 2018-а пък "Сосиете женерал " стана част от взаимно сдружение, основано от 15 интернационалните институции за финансиране, търговия и произвеждане, наречено komgo SA. То е създадено в партньорство със софтуерната софтуерна компания ConsenSys, работеща с Ethereum blocкchain. Новата платформа е основана в Женева, а главната й цел е да цифровизира търговията и финансовите процеси, свързани със суровините, и в същото време да усъвършенства прозрачността и да понижи риска от измами.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР