Поддръжката на тревните кортове е нещо изключително сложно и специфично,

...
Поддръжката на тревните кортове е нещо изключително сложно и специфично,
Коментари Харесай

Как се играе тенис на трева, когато топката не отскача…изобщо


Поддръжката на тревните кортове е нещо извънредно комплицирано и характерно, което значително зависи и от климатичните условия. Не е инцидентно това, че сезонът на трева в тениса е толкоз къс. Не е инцидентно и това, че шампионати на трева има единствено в няколко страни – Англия, Нидерландия и Германия. Дори другояче толкоз прецизните германци рядко съумяват да запазят положителното положение на тревата в границите на повече от няколко дни. Ако не вярвате, погледнете по какъв начин наподобява тревата в Щутгарт през тази седмица. Обърнете и внимание на това какъв брой бързо тя ще изчезне от кортовете в Хале и Берлин през идната седмица.

И на фона на всичко това – в понеделник стартира шампионат на трева в Италия. Честта да посрещне конкуренция от категория WTA 125 ще има градчето Гайба в провинция Ровиго, на към 80 километра от Венеция.

Надпреварата ще бъде мощна като в нея ще се включат осем състезателки от топ 100. Големият въпрос обаче е следният: по какъв начин ще могат да играят, когато топката не отскача въобще? Или най-малко не отскача към главната линия. Това ни демонстрираха Медисън Бренгъл и Катерина Байндл, позната ни с моминското си име Козлова. Двете образно демонстрираха, че топката фактически просто не отскача и наподобява ще би трябвало да извършват сервисите си без туптене преди този момент.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР