Филмовата индустрия в тениса се развива със сериозни темпове през

...
Филмовата индустрия в тениса се развива със сериозни темпове през
Коментари Харесай

Емоционален и личен до болка: Twelve Final Days е новият филм за края на кариерата на Федерер

Филмовата промишленост в тениса се развива със съществени темпове през последните няколко месеца, откакто години наред тази тематика беше подценявана от Холувид. През предходната година екипите на Netflix следваха тенисистите компактно по петите, с цел да снимат серийната поредност поредица " Break Point ", в който огромна част от звездите на ATP и WTA тура взеха присъединяване.

Преди по-малко от месе пък излезе холивудската продукция на тенис тема " Challengers " (Претендентите), с присъединяване на световноизвестната актриса Зендая, само че тя като че ли по-скоро разочарова същинските почитатели на играта, тъй като там в центъра се оказа по-скоро комплицирания любовен живот на основната героиня Таши, в сравнение с обичаната ни игра.

Съвсем скоро пък ни чака да се насладим на евентуално на най-грандизоната тенис продукция до момента. чийто основен воин ще бъде един от най-великите тенисисти на всички времена - Роджър Федерер. Документалната лента се назовава " Twelve Final Days " (Дванадесетте финални дни), и ще прегледа последните дни на Маестрото в професионалния тенис, както от спортна, по този начин и от прочувствена позиция. Любопитното е, че самите фрагменти са безусловно домашни и са били в началото предопределени единствено за персонална приложимост, което прави ситуацията доста по-интимна и персонална, защото 20-кратният първенец от Шлема не е заобиколен от хиляди камери.

В лентата присъединяване взема и Мирка Федерер, която повече от десетилетие не е заставала под прожекторите и можем да чуем нейната вероятност за кариерата на съпруга ѝ, както и неговото съревнование с Джокович, Надал и Мъри.

Напомняме ви, че швейцарецът постави завършек на кариерата си през септември 2022-ра по време на Лейвър Къп, a лентата се чака да излезе на 20-ти юни в Amazon Prime, като планът е режисиран от носителя на Оскар Асиф Кападия и Джо Сабиа.

Източник: ATP

The trailer for Roger Federer’s documentary ‘Federer: Twelve Final Days’ just dropped.

One of the most legendary & iconic athletes in the history of sports, period.

It comes out on Amazon Prime Video on June 20th.

Can’t wait to see this.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР