Почивната база на правителството в Евксиноград да влезе в списъка

...
Почивната база на правителството в Евксиноград да влезе в списъка
Коментари Харесай

Кабинетът предлага: Почивната база на Евксиноград да стане обект от националната сигурност

Почивната база на държавното управление в " Евксиноград " да влезе в листата на стратегическите за националната сигурност обекти. Това предлага държавното управление с план за разпореждане, оповестено за публично разискване.

Мотивите на предлагането е, че в " Евксиноград ", в двореца на стопанството, се организират публични мероприятия с задгранични делегации и посетители.

Освен държавен обект, към който и все още се ползват по-особени ограничения за сигурност, " Евксиноград " е и туристическа атракция. Там е царската лятна резиденция, строена 1881-1885 година Има оранжерии с над 310 типа растения. " Евксиноград " е и място за отмора. Сайтът на резиденцията показва цени за нощувки в два хотела, три вили и бунгала на брега на морето.

С друга смяна на Постановлението за стратегическите обекти за националната сигурност се предлага и началникът на НСО да дефинира стратегически обект или активност от националната сигурност за защита. Защото и НСО ръководи парцели, предопределени за местоживеене за времето на мандата им на охраняваните лица.

Крайният период за разискване на предлагането за промени в Постановлението за стратегическите обекти е 28 май, осведоми БНР.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР