На фона на нестихващите протести срещу незаконната промяна на движението

...
На фона на нестихващите протести срещу незаконната промяна на движението
Коментари Харесай

Бонев с ново безумие: Правят комитет за наблюдение на спорния проект за движение в центъра на София

На фона на нестихващите митинги против противозаконната смяна на придвижването в центъра на София, ръководещите от ПП-ДБ-СС излизат с нова безумна мярка. По самодейност на кмета на София Васил Терзиев ще бъде основан комитет за наблюдаване на плана по бул. " Витоша ", " Патриарх Евтимий " и ул. " Фритьоф Нансен ". Това заяви общинският консултант Борис Бонев от групата на " Продължаваме промяната-Демократична България ( " Спаси София " ) на брифинг в Столичния общински съвет (СОС), съобщи Българска телеграфна агенция.

Комитетът ще включва зам.-кмета по превоз на София Илиян Павлов (чиято оставка към този момент желаят всички други групи в СОС), представители на администрацията на общината, специалисти, представители на Столичната дирекция на вътрешните работи, Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", на дирекциите на Столичната община " Транспорт ", " Управление и и разбор на трафика ", " Поддръжка на уличната мрежа ", пътни специалисти, представители на жителите, живущи в региона, както и представители на екипите, изработили Плана за устойчива градска подвижност и проекта " София – град за хората ".

Борис Бонев осведоми още, че през идващите три месеца стартира интервал на непрестанен разбор на обстановката на терен. В края на тримесечния период на наблюдаване на плана, комисията ще излезе със специфичен отчет, в който ще има резюме на следеното в границите на тези три месеца, разпознатите проблеми и рекомендации за промяна, тъй че организацията на придвижване да работи както би трябвало.

Всичко това се прави за да се показва бистрота и разговор с специалистите, с жителите и с цел да може в един работен формат ясно да се покаже, че новата организация на придвижване работи и в случай че се разпознават проблеми, те да бъдат отстранени, съобщи Бонев. Общинският консултант означи, че част от маркировката към момента не е положена поради атмосферните условия и новата организация на придвижване не е напълно подготвена и работеща.

За да се избегнат спекулации Борис Бонев осведоми, че се приготвят промени в разпоредбите на така наречен дребна транспортна комисия, съгласно които категорично ще бъде записано отсега нататък да бъде юридически аудиозапис на всяко едно съвещание и обстоен протокол, тъй че да е ясно кой какво е споделил и предложил. Ще бъдат написани и процедури за координиране с дирекция " Управление и разбор на трафика ", " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи. С ясни промени на тези документи ще подсигуряваме, че повече няма да има никакво съображение да се слагат под подозрение решенията на транспортната комисия по пътна сигурност, образувана със заповед на кмета на София.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР