Никой не иска да създава на инат лоши решения за

...
Никой не иска да създава на инат лоши решения за
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Никой не иска да създава на инат лоши решения за града

Никой не желае да основава напук неприятни решения за града, сподели кметът на София Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС), помолен да разяснява новата организация на придвижване по бул. " Витоша ", бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Фритьоф Нансен ".

 

По-рано през днешния ден от групата на Българска социалистическа партия в СОС желаеха оставката на заместник-кмета по превоза Илиян Павлов и приканиха Терзиев да върне предходната организация на придвижване.

 

Не се разсънваме с концепцията да сътворяваме дискомфорт на жителите, сподели Терзиев. Той съобщи, че новите велоалеи по " Витоша ", " Патриарх Евтимий " и " Фритьоф Нансен " няма да бъдат отстранени, тъй като е значимо хората да могат да се придвижват с колело. Според него аргументът, че няма велосипедисти, тъй като вали дъжд, е неплатежоспособен, защото " няма и майки с колички като вали дъжд, само че това не значи, че не би трябвало да има тротоари ". Нормално е, когато вали, хората да употребяват градски превоз, и това не значи, че не би трябвало да работим върху различния превоз, сподели столичният кмет. Според него велоалеите са едни от нужните детайли, за чиято изгода има най-голямо обединяване.

 

" За да забележим дали едно нещо работи, или не, то първо би трябвало да тръгне, да се мери, да седнат специалистите, да го обсъдят ", сподели Васил Терзиев. Той увери, че се мисли и за интереса на живеещите в региона и добави, че Столичната община има няколко елементарни цели - да се развива велотранспортът и различният превоз, да се развива бърз и комфортен градски превоз, като това да не е с цената на огромни тапи, а всичко това бъде осъществено с минимална или никаква загуба тук-там за паркиране. " Въпреки всички разтърсвания и ненапълно обективен яд на хората, защото им сътворяваме краткотрайно стеснение, следварително ще намерим решение ", сподели столичният кмет Терзиев и добави, че " най-после всички ще бъдат удовлетворени ".

 

Васил Терзиев сподели още, че има разнообразни тълкувания по какъв начин би трябвало да се съгласува новата организация на придвижване и всичко предстои да бъде разказано, с цел да се знае какъв да бъде редът. 

 

Комуникационна неточност, взели сме си поучения и идващ план ще бъде изработен по друг метод, с цел да няма сюрпризирани и да няма такова напрежение. Разликата ще бъде видна през идващите няколко месеца, добави кметът.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР