По време на вчерашна мисия в Израел, вицепремиерът и министър

...
По време на вчерашна мисия в Израел, вицепремиерът и министър
Коментари Харесай

Антонио Таяни: За да бъде пощадено мирното население в Газа, ще бъде сторено всичко възможно

По време на вчерашна задача в Израел, вицепремиерът и министър на външните работи на Италия Антонио Таяни, че е убеден, че ответна реакция на Израел на офанзивите на “Хамас ” ще бъде пропорционална. Според него Израел ще стори всичко допустимо с цел да пощади цивилното палестинско население, живеещо в Газа, съобщи италианската новинарска организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.

“Тук сме, с цел да покажем нашата взаимност с Израел, надявайки се, че можем да реализираме мир и че реакцията на Израел няма да аргументи прекалено много премеждия на цивилното население. Но Израел има право да се пази и аз съм уверен, че ще има пропорционална реакция и ще направи всичко, с цел да удари единствено “Хамас ”, съобщи Таяни по време на вчерашната си аудиенция в Израел.

Таяни упрекна “Хамас ”, че употребява цивилното население за щит

“Хамас ” е като ИДИЛ, като Секретен сътрудник, като Гестапо, те правят същото като тях, те са терористи, убийци и употребяват палестинския народ като щит ”, сподели Таяни.

До момента 1799 са жертвите, а 6388 са ранените при ответните удари на Израел след офанзивите на “Хамас ”, заяви през вчерашния ден следобяд министерството на опазването на здравето в Газа.

Вчера беше извършено пропалестинско шествие в Рим. На него породи напрежение сред полицията и студенти стачкуващи. Заради отклонение на студентите от контрактувания маршрут с полицейските началници се е намесила полицията. Кордона от чиновниците на реда е бил обстрелван с яйца и димки.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР