По време на сън сменяме различни позиции – настрани, по

...
По време на сън сменяме различни позиции – настрани, по
Коментари Харесай

Спането по гръб е най-полезно, но какво трябва да знаем за него

По време на сън сменяме разнообразни позиции – встрани, по стомах, по тил. Заспиваме в една поза и се разсънваме в друга. Всяка си има своите преимущества и те надалеч не са свързани единствено с удобството и спокойния сън. Днес ще поговорим за спането по тил – за какво то е най-полезно и какво би трябвало да знаем за него.
Ако се чувствате най-комфортно, до момента в който спите по тил, хубаво е да обърнете внимание на възглавницата. Тя би трябвало да е леко висока, с цел да може вратът ви да бъде издигнат в тази поза. Ако изберете ниска възглавница, която да поддържа врата на равнището на гърба, може да се получат схващания, които да провокират проблеми с гърба и врата. Това е значимо и в случай че получавате киселини. По-високата възглавница ще помогне на стомаха да бъде спокоен и ще предотврати попадане на киселини в хранопровода. Така че – за спокоен и пълностоен сън спете по тил върху малко повдигната възглавница.
 12 хитри метода да заспиваш по-лесно 12 хитри метода да заспиваш по-лесно
Мнозина страдат от проблеми при заспиване и търсят ефикасни способи да си обезпечат спокоен сън и безпроблемно заспиване незабавно след ляг...
Не си лягайте на цялостен корем, това важи за всяка позиция, изключително за спането по тил. Щом бива погълната, храната има потребност от четири часа да се усвоите в стомаха. Освен това, в случай че преядете или хапнете по-тежка храна, това ще попречи на спокойния ви сън по тил. Може да получите киселини, тежест в стомаха, отичане, газове и сходни неразположения.
Купете си прекрасен матрак – ще учудите какъв брой доста може да повлияе върху съня и здравето матрака на леглото. Благодарение на него може да се избавите от болките в гърба и кръста. Спането по тил върху първокласен матрак, който да оказва помощ да мускулите и костите да релаксират, е едно от наложително неща, които би трябвало да притежавате, с цел да се погрижите за здравето и пълноценния си сън. Ако до този миг сте се мъчили да спите върху неуместен матрак, съветваме ви да измененията това допустимо най-скоро.
Хитър трик за елиминирате на разбиране или болежка в кръста при спане по тил е да поставите възглавница под коленете. Това ще разреши на ставите и мускулите да се провиснал и ще ви подсигурява пробуждане с усмивка на уста. Няма да страдате от каквото и да е неразположение в тялото, даже ще се чувствате извънредно комфортно. Толкова ще свикнете с възглавничката, че ще я търсите всяка вечер преди лягане, в случай че не е в близост. Подарете си отмора по време на сън, изключително в случай че всекидневието ви е доста натоварено. Това ще повлияе позитивно върху тялото и цялостното здраве.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР