По време на близо 45-минутното пряко предаване, в което Илън

...
По време на близо 45-минутното пряко предаване, в което Илън
Коментари Харесай

Илън Мъск тества новата версия на автопилота на Tesla в пряко предаване

По време на близо 45-минутното директно предаване, в което Илън Мъск тества новата бета версия FSD v12, софтуерът показва извънредно безвредна работа – като се изключи опита за прекосяване на алено на шосе в Пало Алто. На към 19-ата минута Мъск бе заставен да хване кормилото, с цел да избегне евентуална злополука на едно от кръстовищата.

„ Това е първата ни интервенция, и точно по тази причина към момента не сме пуснали тази версия в общественото пространство “, разяснява Мъск.

FSD от техническа позиция е бета-версия на софтуера, макар че Мъск към този момент съобщи, че във версия 12 за първи път знакът за бета-версия ще бъде отстранен (някои считат, че маркировката за бета-версия може да разреши на Tesla да избегне възможната правна отговорност при положение на инцидент).

Мъск, който предаваше посредством смарт телефона си в X (Twitter), сподели по какъв начин автомобилът относително елементарно се движи по няколко кръгови кръстовища. Но моментът със светофара незабавно беше подхвант от злобарите и критиците, които смятат метода на Tesla към самостоятелното шофиране за необмислен.

Демонстрацията на милиардера бе доведена до знанието на полицията в Пало Алто, само че тя не откри учредения за санкция – защото „ не е била очевидец на каквото и да било нарушаване “.

„ Ако служителят на реда беше забелязал водача с телефон в ръце, можеше да издаде фиш. В съда служителят би трябвало да е подготвен да свидетелства, че персонално е видял нарушаването “, написа капитанът на полицията в Пало Алто Джеймс Райфшнайдер.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР