По-скоро разочароващо е, че опитът на председателя на ЕК Жан-Клод

...
По-скоро разочароващо е, че опитът на председателя на ЕК Жан-Клод
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Юнкер не можа да въздейства политически за влизането ни в Шенген

По-скоро разочароващо е, че опитът на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер да влияе политически за приемането ни в Шенген не съумя. Изглежда, че до момента в който не се преодолеят някои политически инстинкти у нас няма да влезем в Шенген. Става дума за нас, не за Юнкер, сподели някогашният ни дипломат в Съединени американски щати Елена Поптодорова пред bTV.
Според нея, в случай че имаме някакви частични знаци за приемане в Шенген и еврозоната, тогава можем да се радваме. Тя добави и, че се тормози, че с изключение на Холандия като деен звучен съперник на влизането ни в Шенген, има и негласни съперници, като Германия към този момент предизвести, че ни би трябвало още доста работа.
Ние не бихме издържали на " Европа на една скорост " – дано си го кажем. Не е хубаво да получиш инфаркт, до момента в който тичаш, разясни Поптодорова. И предизвести, че нещата са двустранни – би трябвало да погледнем и себе си.
Бившият ни дипломат в Съединени американски щати подлага на критика Юнкер и поради " заяждането му " в речта за положението на Европейски Съюз по отношение на Съединени американски щати и Австралия, като предизвести, че в хибридната война в международен мащаб това са съдружниците, на които Европейски Съюз може да се облегне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР