По сигнали на депутата от Възраждане Стоян Таслаков е бил

...
По сигнали на депутата от Възраждане Стоян Таслаков е бил
Коментари Харесай

Кметът на Стамболийски задържан по сигнали на депутат от Възраждане

По сигнали на депутата от " Възраждане " Стоян Таслаков е бил задържан кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. Това разгласи самият Таслаков на брифинг в Народното събрание.

 Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е арестуван Виж още

" Не става въпрос за полицейски произвол, тук става въпрос за следствие на мои сигнали за корупция в община Стамболийски, разяснява националният представител. Мисля, че е по мой сигнал, аз имам към десетина ", посочи той в отговор на въпрос, представен от Българска телеграфна агенция.

Таслаков уточни, че е родом от Стамболийски, живее там и познава доста добре проблемите на града. Той означи, че през годините е пускал десетки сигнали, измежду които за подозрения във връзка с публичните поръчки в общината, както и за напън над хора, които не са съгласни с ръководството в Стамболийски.

Днес дойдохме до злоупотреби с европейски средства, разяснява депутатът.

Той се обърна към партия ГЕРБ, които, по думите му, бранят кмета на Стамболийски (Мараджиев е и регионален координатор на партията на Бойко Борисов в Пловдив - бел.ред) - " да си кажат по какъв начин с кметската заплата за шест години се е сдобил със спортна кола за стотици хиляди левове, с вила на Цигов чарк, голяма колкото хотел, с няколко жилището в Слънчев бряг ".

В момента чух, че компания, обвързвана с жена му, е купила парцели до двореца в Кричим, добави Таслаков.

 Снимка: БТА

Смятам, че тук би трябвало и сътрудниците от КПКОНПИ да се самосезират и да видят от кое място кметът Мараджиев има такива придобивки с една кметска заплата или даже с производството, което сега синът му ръководи, разяснява депутатът от " Възраждане ".

Междувременно стана ясно, че няма повдигнато обвиняване против Георги Мараджиев. Това заяви за " 24 часа " неговият юрист Росен Димитров.

 ГЕРБ желае оставката на вътрешния министър поради акцията против кмета на Стамболийски Виж още

" Г-н Мараджиев е свикан за очевидец в досъдебно произвеждане за заграбване на средства и ще бъде разпитан като подобен. Не е арестуван досега ", съобщи юрист Димитров.

Малко по-рано от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха за Dir.bg, че от рано тази заран в постройката на Община Стамболийски се организира профилирана интервенция от чиновници на " Икономическа полиция " под надзора на прокуратурата. Кметът на града е отведен в постройката на полицейското ръководство в Стамболийски за снемане на пояснения, допълниха от полицията.

ГЕРБ пък изиска оставката на служебния вътрешен министър поради ареста на кмета. За нас това е поредна проява на полицейщина, безапелационен опит да не приказваме за неуспехите на Министерство на вътрешните работи, за починалите служители на реда, за мигрантската рецесия и нейното неовладяване, заяви Десислава Атанасова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР