Социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, които са собственост на американската

...
Социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, които са собственост на американската
Коментари Харесай

ЕК разследва Фейсбук и Инстаграм

Социалните мрежи " Facebook " и " Инстаграм ", които са благосъстоятелност на американската корпорация " Мета ", ще бъдат разследвани от Европейската комисия за евентуални нарушавания на разпоредбите за онлайн наличие, свързани с сигурността на децата. Това оповестиха през днешния ден Ройтерс и ДПА, базирайки се на изказване на Европейска комисия.
Прочетете още
От софтуерните компании се изисква да създадат повече, с цел да се оправят с противозаконното и нездравословно наличие на своите платформи според Закона за цифровите услуги  на Европейски Съюз, който влезе в действие предходната година.

Европейска комисия съобщи, че е решила да стартира задълбочено следствие на " Facebook " и " Инстаграм " поради опасения, че те не са адресирали съответно рисковете за децата. " Мета " показа отчет, оценяващ сходни опасности, през септември 2023 година

" Комисията е загрижена, че системите както на " Facebook ", по този начин и на " Инстаграм ", в това число техните логаритми, могат да подтикват поведенчески зависимости при децата, както и да основат по този начин наречените " резултати на заешка дупка ", се споделя в изказване на изпълнителната власт на Европейски Съюз.

" Освен това Комисията е загрижена и по отношение на методите за гарантиране на възрастта и инспекция, въведени от " Мета ", изясняват от Европейска комисия. Притесненията на регулаторите са свързани с достъпа на деца до неуместно наличие.

Компанията " Мета " към този момент е на прицела на Европейски Съюз поради дезинформация, обвързвана с изборите, основен въпрос преди изборите за Европейски парламент през идния месец.

Установяване на нарушавания на Закона за цифровите услуги могат да доведат до санкции до 6 % от годишния световен оборот на съответната компания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР