Компанията “Гугъл (Google) ще дари 1 млн. долара за допълнителни

...
Компанията “Гугъл (Google) ще дари 1 млн. долара за допълнителни
Коментари Харесай

“Гугъл” дарява 1 млн. долара на INSAIT за докторантски стипендии

Компанията “Гугъл ” (Google) ще подари 1 млн. $ за спомагателни докторантски стипендии на българския институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии - INSAIT към Софийския университет “Св. Климент Охридски ”, който е и първият проучвателен институт на международно равнище в тази сфера в Централна и Източна Европа. Това съобщи вицепрезидентът на Гугъл DeepMind Слав Петров на откриването на огромния конгрес на “Гугъл ” в София в четвъртък.

Форумът, който бе открит от министъра на образованието Галин Цоков е и първото сходно събитие в България, отдадено на най-новите трендове в технологиите, изкуствения разсъдък и неговото място в образованието, обществения бранш и бизнеса.

Галин Цоков акцентира, че за 2 години INSAIT е посочил, че развиването на актуалната просвета може да се случва по по-различен метод, а точно посредством взаимоотношението сред университет, теоретичен институт, софтуерни компании и страна. За дарението от 1 милион $ той акцентира, че се надява надарените български деца да останат в България и да също по този начин да се привлекат и нови фрагменти.

„ Гугъл ще даде на Института и безвъзмезден достъп до най-мощните процесори на компанията, които икономисват най-малко 2 милиона $ годишно ”, сподели вицепрезидентът на Гугъл DeepMind Слав Петров.

Основателят на INSAIT Мартин Вечев изясни:

„ Тази година на водещата конференция за изкуствен интелект и компютърно зрение в света, INSAIT има повече публикации от всички страни в Европа, взети дружно. Говорим и за повече привличане на едни от най-силните български студенти и възпитаници, привличане на водещи учени и откриватели, основаване на огромни софтуерни компании ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР