Не мисля, че потоците от мигранти ще приключат. Аз предвиждам,

...
Не мисля, че потоците от мигранти ще приключат. Аз предвиждам,
Коментари Харесай

Йотова: Конфликтите в Близкия изток ще засилят мигрантския поток

" Не мисля, че потоците от мигранти ще приключат. Аз планувам, че с новите спорове, изключително в Близкия изток, този поток ще бъде засилен през идващите години ". Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова след събитието „ Сигурна зона за непридружени деца” в Центъра за бежанци в Харманли.

" 10 години бяха нужни на европейските институции, с цел да създадат европейското законодателство. България публично поддържа Пакта за миграцията, само че и тук стартират нашите проблеми, тъй като единствено в границите на две години би трябвало да достигнем стандарти, които нямаме. Независимо от многото старания на разнообразни равнища в България, за жалост се резервираха текстовете, в които главната тежест за миграционните талази и потоци ще поемат страните на външните граници на Европейски Съюз, каквато е и страната ни ", сподели тя.

Вицепрезидентът акцентира, че с новия пакт се слагат още по-сериозни условия към страната и добави, че на границите ще би трябвало да бъде осъществено всичко – от идентификацията на влизащите мигранти до тяхната реадмисия. „ Не съм сигурна, че разполагаме с този запас и за това споделям, че идващите две години ще са доста тежки за страната ни, с цел да можем да влезем в границите на гласуваните европейски закони ", изясни Йотова.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР