По-рано председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че според него

...
По-рано председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че според него
Коментари Харесай

Радев: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди друго, освен отвращение

По-рано ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че съгласно него Мария Габриел и Николай Денков са доста покрай решение. Самият Денков, номиниран от ПП-ДБ за министър председател, пък сподели, че по договарянията, които бяха размразени през вчерашния ден, има прогрес, само че не пожела да разяснява повече на първо място да бъде догорено. Условието на ГЕРБ-СДС беше да се промени съставът и методът към възможен постоянен кабинет, подсилен от първата мощ в Народно събрание.

Вчера Денков сподели, че е допустимо да създадат отстъпка пред настояването на ГЕРБ за министри, които да са специалисти, и такива да влязат в държавното управление и акцентира, че партийни фигури от ГЕРБ няма да има.

Според Радев България би трябвало да има постоянно държавно управление, " само че то би трябвало да почива на ясни демократични правила и най-много да работи за България ". Президентът е в Молдова, където съставлява страната ни на Втората среща на върха на Европейската политическа общественост (ЕПО).

" Предстои европейска среща на високо равнище с значими последствия за бъдещето на континента, изключително за България. На фона на сериозните проблеми с правата на българите в Република Северна Македония, които ще бъдат неотменима тематика на диалозите през днешния ден, на фона на войната в Украйна, на растящото напрежение в Косово, проблемите в енергетиката и свързаността - значима тематика в диалозите ще бъде и въпросът за разтърсеното доверие и разтърсената европейска вероятност на България след срамните записи от Националния съвет на " Продължаваме промяната " и последвалите признания на водачите ", разяснява Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите на президента тези събития отдалечават България с големи крачки от Европа - като полезности и морал, както и правила и метод на правене на политика. " Тези записи пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща тирания и фанатизъм - като поръчка на тежки престъпления и чистки подписани кръв, за разгром на институциите и държавна измяна ", съобщи президентът. 

Според него всичко това " дискредитира европейски водачи ", а " европейската преса гърми с извънредно отрицателни мнения за България ". " Това е срам, който се изля върху лицето на страната. За една нощ се пометоха едногодишни старания и осезаеми достижения. Сега ще би трябвало време и доста старания да върнем страната стабилно в нейния европейски курс ", счита Румен Радев. 

Президентът сподели още, че редица европейски водачи са поискали среща с него през днешния ден, а той ще постави старания да ги убеди, че България ще се запази като демократична европейска страна.

Президентът Румен Радев с молдовската му колежка Мая Санду
Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР