По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие

...
По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие
Коментари Харесай

НСИ: Ръст с 12,7% на разходите за заплати през последното тримесечие на 2021 г.

По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие на 2021 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 12,1% по отношение на същото тримесечие на миналата година.

В края на предходната година увеличението на разноските за труд в промишлеността е с 11,8%, в областта на услугите - с 11,4%, а строителството с - с 14, на 100.

По стопански действия през интервала октомври - декември 2021 година най-голям растеж на общите разноски за труд в България по отношение на същия интервал на 2020-а година е регистриран в икономическите браншове " Административни и спомагателни действия “ - със 17,9%, " Култура, спорт и развлечения “ - със 17,8% и " Хуманно опазване на здравето и обществена работа " - със 17,6%. Намаление на общите разноски за труд е записано в " Операции с недвижими парцели “ - с 2.3%, демонстрират данните на Национален статистически институт.

В същото време разноските за заплащане за един отработен час (разходите за заплати) през четвъртото тримесечие на 2021 година се усилват с 12,7%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) нарастват с 9,4%.

По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на четвъртото тримесечие на 2020 година варират от покачване с цели 19,3% за бранш " Хуманно опазване на здравето и обществена работа “ до спад с 3.6% за " Операции с недвижими парцели “.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР