По повод стогодишния юбилей на Марин Русанов Нейков кметът на

...
По повод стогодишния юбилей на Марин Русанов Нейков кметът на
Коментари Харесай

Столетникът Марин Нейков бе поздравен от кмета на Ловеч Корнелия Маринова

По мотив стогодишния празник на Марин Русанов Нейков кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети през днешния ден ловчалията вкъщи му и го поздрави.

Връчи му кошница с плодове и лакомства, както и приветствен адрес. Корнелия Маринова изрази удовлетворение от положителната кондиция на столетника и му напомни, че преди пет години са се виждали. Бай Марин отвърна, че е „ навършил първите си 100 години и стартира нови “. За него се грижат синът Огнян и дъщерята Росица, има и двама внуци. През 2022 се е родил и правнукът Боян, което е огромна наслада във семейството. „ Благодаря Ви  за труда и напъните, за патриотизма и неустрашимост през Вашия дълъг витален път. Бъдете още дълго време жив и здрав и да се виждаме по-често “, обърна се кметът към домакина.

Столетникът е роден на 14 юни 1922 година Има чин поручик (старши лейтенант) от запаса. Участвал е във Втората международна война, на 22 години е управлявал взвод. През 1944 година е взел участие в настъплението към град Печ, Унгария. После е преподавател на доста места – от Медковец през Тръстеник до Ловеч. Работил е и като шлосер в „ Елпром “, след това в „ Материално снабдяването “ и „ Миролюбец “.

Днес към този момент нямам връстници, майтапи се той.

Ветеранът е получил поздравления от Областния съвет на СВВБ – Ловеч, от Централния съвет на ветераните на войните в София и други Министърът на защитата Драгомир Заков го е наградил с плакет „ Свети Георги “ във връзка стогодишнината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР